КПВВ будуть, а от порозуміння - ні: про що так і не вдалося домовитися на засіданні ТКГ
КПВВ будуть, а от порозуміння - ні: про що так і не вдалося домовитися на засіданні ТКГ

КПВВ будуть, а от порозуміння - ні: про що так і не вдалося домовитися на засіданні ТКГ

У середу ввечері, 28 жовтня, відбулось засідання тристоронньої контактної групи (ТКГ). Про що вдалося домовитися, а про що ні, розповіли в ефірі ТСН.Ранок.

Так, засідання ТКГ завершилося домовленістю про відкриття двох нових пунктів пропуску на Луганщині - у Золотому та Щасті. З підконтрольного Києву боку там вже готова вся інфраструктура і сервісні центри. Добудовується лише дорога на КПВВ у Золотому, який протягом року був тричі обстріляний бойовиками.

А ось щодо підготовки до нового обміну полоненими та розблокування роботи із розмінування території - домовитися знову не вдалося. Українська сторона запропонувала лише до кінця тижня розробити план дій щодо подальшої реалізації Мінських домовленостей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що відкриття двох контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) у Луганській області "Золоте" та "Щастя" заплановане на 10 листопада.

Відео У Мінську домовилися про відкриття двох нових пунктів пропуску у Луганській області

КПВВ будуть, а от порозуміння - ні. Засідання тристоронньої контактної групи у Мінську завершилося домовленістю про відкриття двох нових пунктів пропуску у Луганській області - у Золотому та Щасті. З підконтрольного Києву боку там вже готова вся інфраструктура і сервісні центри. Добудовується лише дорога на КПВВ у Золотому, який протягом року був тричі обстріляний бойовиками. Щодо підготовки до нового обміну полоненими та розблокування роботи із розмінування території, домовитися знову не вдалося.  

Источник материала
Поделиться сюжетом