У Німеччині вигодовують малих їжаків, щоб ті змогли перезимувати і не охлянути у холодну пору. Водночас екологи та ветеринари заявляють, що колючим хижакам катастрофічно бракує їжі.

Про це йдеться у сюжеті ТСН. 19:30.

Жителька Ігельбурга Бріджит Ріден випадково натрапила у своєму садку на їжачка, якому приблизно шість місяців. Каже, малий був дуже слабий і заледве рухався.

"Я вважаю це своїм обов’язком. Ми і так забираємо дуже багато місця у тварин і у їжаків, зокрема, їм не вистачає їжі там, де вони звикли її знаходити", - зазначає вона.

Бріджит годує малого спеціальною білковою сумішшю і, судячи з апетиту, їжаку вона до вподоби.

Зазначається, що на прибраних та доглянутих присадибних ділянках із мінімумом трави практично не залишилося комах, жуків та черв’яків, якими харчуються колючі хижаки. Тож більшість тварин просто не встигає набрати вагу, необхідну для зимівлі.

Підгодовують їжаків восени і в німецьких ветклініках. У місті Латцен, наприклад, на реабілітації перебувають кілька десятків тварин - усіх їх привезли небайдужі місцеві жителі.

Відео Підготовка до зимової сплячки: як німці вигодовують малих їжачків

Підготовка до зимової сплячки – німці вигодовують малих їжачків, щоби ті змогли перезимувати і не охлянути в холодну пору. Екологи та ветеринари кажуть, що останнім часом колючим хижакам, що живуть біля людських осель, катастрофічно бракує їжі. Чому так сталось, і як у Німеччині рятують їжаків від голоду - у сюжеті.

За словами ветеринарів, після того, як їжаків відгодували та вилікували, дуже важливо їх правильно випустити на волю.

"Ось така звичайна коробка, я відкриваю кришку і так залишаю, бо важливо не просто випустити їжака, але дати йому можливість вирішити, коли піти. Коробка має залишатися на одному місці, на випадок, якщо йому знову знадобиться притулок", - пояснює ветеринарна лікарка Каролін Шютте. 

Лише у клініці в Латцені щороку лікують та підгодовують понад півтисячі їжаків. Ці тварини у багатьох європейських країнах віднесені до видів, що зникають. Популяція їжаків скорочується, головним чином, через те, що зменшується територія, придатна для їхнього проживання. 

Нагадаємо, що у кенійському парку рекордний бебі-бум: народилося понад 200 слоненят.

Источник
Оригинальная версия
Поделиться сюжетом