Протести в Білорусі: затримані понад 250 людей
Протести в Білорусі: затримані понад 250 людей

Протести в Білорусі: затримані понад 250 людей

У Білорусі під час протестів в неділю, 1 листопада, затримали понад 250 людей.

Про це повідомив правозахисний центр "Вясна".

Серед затриманих щонайменше шестеро журналістів, при цьому повідомляється, що одного з них сильно побили. Затримання відбувалися в основному в Мінську, а також в Гродно та Могильові. Білоруські правоохоронці використовували нелетальну зброю для попереджувальних пострілів в повітря, повідомили агенції "РИА Новости" в ГУВС.

Під час "Маршу проти терору" в Мінську силовики не пускали демонстрантів до народного меморіалу в урочищі Куропати, де традиційно в день пам'яті відбуваються заходи вшанування пам'яті жертв репресій кінця 1930-х років. Пізніше біля Куропат сталися сутички правоохоронців з протестувальниками.

У Білорусі від 9 серпня, коли відбулися президентські вибори, тривають масові протести. Згідно з офіційними результатами виборів, переможцем оголошений Олександр Лукашенко, який перебував на посаді президента країни 26 років.

Опозиція не визнала оголошених владою підсумків виборів, вважає їх сфальсифікованими. Під час протестів білоруські силовики жорстко поводяться з демонстрантами, затримуючи щотижня сотні людей.

Євросоюз не визнає легітимності президентства Лукашенка. 2 жовтня Рада ЄС запровадила санкції щодо 40 чиновників з Білорусі за фальсифікацію виборів і репресії проти учасників протестів. Санкції щодо посадовців режиму Олександра Лукашенка також запровадили США. 12 жовтня у ЄС погодили запровадження санкцій щодо Лукашенка.

Відео Білорусь закрила кордон з Україною, Польщею та країнами Балтії

Усе нібито через складну епідемічну ситуацію. Ідеться лише про припинення руху через сухопутні КПП. Аеропорт Мінська працює в штатному режимі. Пускатимуть тільки українців із дипломатичними чи службовими паспортами. Заборона також не поширюється на далекобійників та залізничників. За повідомленнями із соцмереж, Білорусь закрилася не тільки для іноземних громадян. Туди не пускають навіть своїх. Подробиці – далі.    

Білорусь закрила кордон з Україною, Польщею та країнами Балтії

 

Источник материала
loader
loader