На українську спільноту "Школа інфо" за першу добу підписалися 780 тисяч людей
На українську спільноту "Школа інфо" за першу добу підписалися 780 тисяч людей

На українську спільноту "Школа інфо" за першу добу підписалися 780 тисяч людей

На фото Віктор Березенко та Світлана Павелецька на презентації Diia Summit

Інститут когнітивного моделювання разом з офісом месенджера Viber нещодавно запустив спільноту «Школа інфо», у якій публікують інформацію про навчання в період пандемії.

За першу добу на спільноту підписалися понад 780 тисяч учасників.

Ініціатори проєкту розповідають, що ідея створення «Школа інфо» виникла не випадково, адже в пандемію є великий запит на достовірні дані, 780 тисяч підписників за одну добу є тому підтвердженням.

«З початком коронавірусної пандемії наша команда запустила проєкт «Коронавірус_інфо» з аудиторією більш ніж 3 млн українців у Viber та Telegram.

Це була відповідь на виклик щодо отримання достовірної інформації про вірус та боротьби з фейками. З початком навчального сезону ми побачили подібний виклик у сфері освіти. Інформації було багато, вона швидко змінювалася, і виникала плутанина. Починається чи ні навчання? Буде воно онлайн чи офлайн? Чи закриють школу? Тому ми створили спільноту,  щоб батьки отримували достовірну інформацію про роботу українських шкіл в пандемію прямо у месенджері Viber», - сказав засновник Інституту когнітивного моделювання Віктор Березенко.

Він підкреслив, що кількість підписників за першу добу сягнула 780 тисяч, що вже є успіхом, доводить актуальність проєкту та зацікавленість українців у цій темі. «Надалі ми плануємо посилювати боротьбу з фейками за іншими напрямами», - додав Березенко.

СЕО Інституту когнітивного моделювання Світлана Павелецька зауважила: «Як мама другокласника, я розумію, наскільки складно знайти зрозумілу інформацію про навчання. Щоб полегшити життя батькам, ми вирішили створити «Школа інфо». У групі публікують освітні новини, рекомендації від вчителів, поради для батьків. Все, що треба знати про навчання в пандемію, - в одній спільноті. Просто і доступно, без зайвої бюрократії та складнощів».

Павелецька підкреслила, що зараз Інститут когнітивного моделювання веде переговори з Міністерством освіти і науки України, аби налагодити ефективну роботу проєкту та підсилити комунікацію у сфері освіти. «У такий спосіб підписники «Школи інфо» зможуть отримувати верифіковану МОН інформацію у своєму смартфоні», - розповідає вона.

У спільноті також публікують інші освітні новини і рекомендації для батьків та учнів. За кожною з рубрик для зручності закріплено окремий колір: блакитні картинки демонструють, що у постах розповідатимуть про важливі нововведення, помаранчеві віжуали супроводжуватимуть поради від учителів, зелені - рекомендації для батьків, червоні - спростування фейкових новин.

Щоб долучитися до спільноти, переходьте за посиланням: https://vb.me/school_info.

Інститут когнітивного моделювання здійснює комунікаційний супровід Мінцифри, МОЗ в питаннях коронавірусу. У партнерстві з Facebook спільною інформаційною кампанією щодо пандемії було охоплено 15 млн українців, а у співпраці з Google - 6,7 млн. ІКМ створив найбільшу в Україні та 4-ту в світі спільноту у Viber та Telegram «Коронавірус_інфо», вона загалом налічує 3,5 млн підписників. Також Інститут запустив інформаційну кампанію #залишайсясвідомим, створив національну платформу безкоштовної психологічної підтримки «Розкажи мені», Viber-спільноту «Школа_інфо».

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: УНІАН

Источник материала
Поделиться сюжетом