20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Через коронавірусні обмеження Марківа не привезли на заключне засідання суду
Через коронавірусні обмеження Марківа не привезли на заключне засідання суду

Через коронавірусні обмеження Марківа не привезли на заключне засідання суду

У Мілані триває заключне засідання в апеляційному слуханні українського нацгвардійця Віталія Марківа. Суд може або підтвердити, винесений торік вирок у 24 роки ув’язнення, або виправдати Віталія Марківа, або ж відправити справу на додатковий розгляд.

Про це йдеться в ТСН.12.00.

Розпочалося заключне засідання в апеляційному слуханні нацгвардійця Віталія Марківа із значним запізненням. Через коронавірусні обмеження сам Віталій Марків не присутній у залі фізично, він слухає засідання через «Скайп». Одночасно в залі можуть перебувати всього три журналісти та по одному представнику від зацікавленої сторони.

Під стінами суду підтримати Віталія зібралася українська громада, новопризначений посол України в Італії Ярослав Мельник та міністр МВС України Арсен Аваков. Перед початком засідання мама Віталія Марківа Оксана Максимчук передала всім слова Віталія, він попросив жодних сумних облич, незважаючи на будь-яке рішення суду.

За останні тижні, поки тривав апеляційний процес, справа Віталія Марківа набула зовсім іншого розголосу в італійських ЗМІ. Якщо у 2017 році головні шпальти засудили нацгвардійця вже на наступний день після його арешту, то зараз італійські журналісти засумнівалися у правочинності винесеного вироку в першій інстанції, зокрема дякуючи документальному фільму-розслідування “Не в тому місці не в той час”, створеному спільними зусиллями українських та італійських журналістів.

У ці хвилини прокурорка говорить свою фінальну промову. Після неї слово візьме захист Віталія. Своє рішення ухвалити суд має до кінця сьогоднішнього засідання.

Источник материала
Поделиться сюжетом