Тихановська: Протести в Білорусі можуть перейти до партизанської форми
Тихановська: Протести в Білорусі можуть перейти до партизанської форми

Тихановська: Протести в Білорусі можуть перейти до партизанської форми

 Опозиціонерка Світлана Тіхановська допускає перехід протестів у Білорусідо партизанської форми через насильство щодо учасників масових акцій.

За її словами, режим чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка близький до паралічу, оскільки влада не виконує свої основні функції, а тільки бореться з протестувальниками, передає gazetaprawna.pl.

"Боротьба буде продовжуватись... Я думаю, що люди оберуть більш партизанську форму, тому що влада не знає меж у застосуванні насильства", - зазначила вона.

Тіхановська також підкреслила, що оголошений кілька тижнів тому загальнонаціональний страйк виконав своє завдання, додавши, що люди добре відреагували.

"Завжди можна попросити більшого, але ми вдячні всім, хто наважився продемонструвати свою громадянську позицію", - резюмувала вона.

Як повідомлялося, лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська оголосила ультиматум Олександру Лукашенку. На те, аби виконати вимоги опозиції, він мав 13 днів.

Нагадаємо, 9 серпня у Білорусі відбулися вибори президента, і після оприлюднення даних перших екзит-полів, де перемога була за Лукашенком, білоруси вийшли на акції протесту в багатьох містах країни.

Відео Не забудемо, не пробачимо -  білоруські протестувальники влаштували акцію пам'яті Романа Бондаренка

У Мінську відбулась акція пам`яті 31-річного Романа Бондаренка. Чоловіка в середу невідомі в масках забили до смерті у дворі його ж будинку. Його рідні розповіли, Роман побачив, як група чоловіків знімають у дворі біло-червоно-білі прапори і вийшов їх зупинити. Суперечка переросла у бійку. Із черепно-мозковою травмою Романа забрала швидка, але врятувати життя йому лікарі не змогли. Акцію пам`яті люди влаштували на "площі змін" - так протестувальники називають перетин кількох вулиць у центрі білоруської столиці. З собою принесли запалені свічки і квіти.  

Не забудемо, не пробачимо -  білоруські протестувальники влаштували акцію пам'яті Романа Бондаренка

 

Автор:
Олена Вус
Источник материала
loader
loader