"Продовжуємо боротися": у Києві пройшла акція "Порожні стільці" на підтримку українських бранців Кремля
"Продовжуємо боротися": у Києві пройшла акція "Порожні стільці" на підтримку українських бранців Кремля

"Продовжуємо боротися": у Києві пройшла акція "Порожні стільці" на підтримку українських бранців Кремля

Акція "Порожні стільці" на підтримку українських політв'язнів Кремля відбулася на Софійській площі у Києві.

Посеред площі розмістили 7 стільців із іменами заґратованих українців, серед яких журналісти, письменники та активісти. Порожні стільці символізують те, що ці люди зараз не можуть бути з нами через ув'язнення та політичне переслідування.

Під час акції відомі письменники та актори стали голосом для заручників Кремля і розповіли їхні історії. Зокрема, до акції долучилися актори Ахтем Сеітаблаєв, Антоніна Хижняк та Олеся Жураківська, музикант Олександр Сидоренко, журналісти Юрій Макаров та Вахтанг Кіпіані.

Акцію "Порожні стільці" проводять у Києві вже втретє. Організатори – громадська організація "Український PEN" спільно з Центром громадських свобод.

За їхніми даними нині 234 українці перебувають у полоні в ОРДЛО, у тюрмах Росії та тимчасово окупованого Криму утримують близько сотні громадян України.

"Я була голосом Олени Пєх. Інтелігентної жінки, старшого наукового співробітника художнього музею міста Горлівки. Зараз вона у в'язниці, у 137-й жіночій колонії в місті Сніжному. Вона засуджена на 13 років позбавлення волі начебто за шпіонаж на користь України. Мені хочеться, щоб вона відчувала підтримку, щоб більше не було таких моментів слабкості, щоб вона жила і знала що за неї борються", – говорить Олеся Жураківська, акторка.

"Кожна з таких акцій – це намагання закликати всіх не опускати руки і продовжувати боротися за наших українців", – каже Тетяна Терен, виконавча директорка ГО "Український PEN".

Нагадаємо, підполковник ЗСУ, ветеран російсько-української війни та донедавна розвідник бойової групи Михайло Ніколов напередодні розповів, що масштабна спецоперація українських спецслужб була зірвана через злив інформації у вищому військово-політичному керівництві.

Источник материала
Поделиться сюжетом