У Молдові почався другий тур виборів президента
У Молдові почався другий тур виборів президента

У Молдові почався другий тур виборів президента

У неділю, 15 листопада, у Молдові відбувається другий турвиборів президента. Станом на 7:00 (за київським часом - ред.) у країні відкрилися 2004 дільниці. 

Перший тур відбувся два тижні тому, однак жоден з восьми кандидатів не набрав більш ніж 50% голосів.

До другого туру пройшли нинішній проросійський президент Ігор Додон і лідерка проєвропейської партії "Дія і солідарність", колишня прем'єрка Мая Санду. У першому турівона обійшла Додона на 3,5%. Відповідно тоді Додон набрав - 32,61% голосів, а Санду - 36,16%.

У першому турі проголосували понад мільйон виборців. Передбачається, що в другому - явка буде вищою. Всього за президентськими виборами стежать понад дві тисячі спостерігачів.

У другому турі також проводитимуть опитування на виході з виборчих дільниць. Останнього разу воно проводився в 2009 році.

Зазначимо, ЦВК заборонила масове підвезення виборців. В одному транспортному засобі дозволено перевозити не більш ніж вісім осіб. Голосування на президентських виборах завершиться о 21:00. 

Нагадаємо, на попередніх президентських виборах у Молдові 2016 року в другий тур виборів також вийшли Додон і Санду. Тоді переміг проросійський політик Додон. Ще під час передвиборчої кампанії 2016 року Ігор Додон назвав український Крим "російським", що поставило офіційні контакти Києва і Кишинева на чотирирічну паузу.

Чого Україні очікувати від виборів в сусідній республіці, хто має шанси перемогти і чому Росія вже повним ходом розганяє фейки про "кольорову революцію" за білоруським зразком,читайте у матеріалі ТСН.ua. 

Автор:
Лінда Хурані
Источник материала
loader
loader