Другий тур виборів: поліція отримала понад 50 заяв про порушення
Другий тур виборів: поліція отримала понад 50 заяв про порушення

Другий тур виборів: поліція отримала понад 50 заяв про порушення

54 повідомлення про порушення виборчого процесу надійшли до правоохоронців. Найбільше їх у Херсонській, Одеській, Київській і Сумській областях. Уже відкрили два кримінальні провадження і склали два протоколи про адміністративне порушення. Про це інформують у міністерстві внутрішніх справ.

Півсотні незначних порушень під час повторного голосування зафіксували у громадянській мережі "Опора" станом на полудень. Зокрема, кілька разів на дільницях видали бюлетені без паспорта.

Окрім того, спостерігачі зафіксували агітацію під виглядом екзит-полу та спроби проголосувати в одній кабінці кількох людей. Крім того, кілька дільниць відкрилися із запізненням.

"З 55 інцидентів найбільше – порушення матеріально-технічного забезпечення комісій. Ми розуміємо, що ми країна не дуже багата і спроможна, але кількісні показники скриньок, урн, кабінок – вони на жаль часто мають ознаки порушення вимог законодавства", – наголосила Ольга Айвазовська, координаторка громадянської мережі "Опора".

Поліція фіксує порушення під час повторного голосування в Одесі. Одеська міська територіальна виборча комісія не розпочала роботу, бо до трьох годин ночі розглядала подану одним із кандидатів заяву про зміну складу комісії. В результаті обрали нового голову ТВК Одеського району.

Як повідомили в поліції, нині члени ТВК виїхали до дільничних виборчих комісій для перевірки їх роботи. Крім того, були порушення на двох дільничних виборчих комісіях у Приморському районі.

Нині вирішують питання про внесення факту до реєстру досудових розслідувань за статтею – перешкоджання здійсненню виборчого права.

"Одна з них розпочала свою роботу з запізненням. Інша була закрита через те, що комісія допустилася помилки та не внесла у протокол одного з членів. Після усунення недоліків роботу ДВК буде відновлено", – заявив Олег Бех, начальник Нацполіції в Одеській області.

Нагадаємо, у 16 регіонах повторно обирають депутатів до місцевих рад: одного – до міської ради, 15 депутатів – до селищних та 37 – до сільських рад. Але найзапекліша боротьба точиться за міста.

Источник материала
loader
loader