NASA та SpaceX запустили перший регулярний маршрут на МКС
NASA та SpaceX запустили перший регулярний маршрут на МКС

NASA та SpaceX запустили перший регулярний маршрут на МКС

Екіпаж космічного корабля Crew Dragon / фото twitter.com/SpaceX

У ніч проти понеділка, 16 листопада, о 02:37 за київським часом з космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида запустили ракету Falcon 9 від SpaceX.

Про це повідомляється на Twitter-сторінці аерокосмічної компанії.

Очікується, що ракета відправить до Міжнародної космічної станції (МКС) пілотований космічний корабель Crew Dragon із чотирма астронавтами NASA: Майклом Гопкінсом, Віктором Гловером, Шеннон Вокер, а також японським астронавтом Соїчею Ногучі. Місія триватиме шість місяців.

Liftoff! pic.twitter.com/Unf1ScdVFB

— SpaceX (@SpaceX) November 16, 2020

Вони приєднаються до астронавтки NASA Кетлін Рубінс, а також російських космонавтів Сергія Рижикова та Сергія Кудь-Свєрчкова, які вже перебувають на МКС. 

Falcon 9’s first stage booster has landed on the Just Read the Instructions droneship! pic.twitter.com/HSFJKpR4Rm

— SpaceX (@SpaceX) November 16, 2020

За 9 хвилин після старту, перша ступінь Falcon 9 повернулася на Землю. Ракета приземлилась на платформу в Атлантичному океані.

Запуски Crew Dragon на МКС

30 травня ракета Falcon 9 з пілотованим космічним кораблем Crew Dragon й астронавтами Робертом Бенкеном і Дугласом Герлі на борту стартувала з космодрому на мисі Канаверал до МКС. Той пуск став першим для Crew Dragon з екіпажем на борту.

Старт ракети особливий тим, що вперше політ повинен відбувся на космічному кораблі приватної компанії. Вартість відправки одного астронавта на МКС компанією SpaceX обійшлось NASA в 50 мільйонів доларів. "Роскосмос" бере за цю послугу майже вдвічі більше - 90 мільйонів доларів.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Олег Давигора

Источник материала
loader
loader