Помер відомий українець : світла пам’ять
Помер відомий українець : світла пам’ять

Помер відомий українець : світла пам’ять

Сьогодні, 16 листопада, у віці 88 років помер відомий український науковець, заслужений діяч науки і техніки України, фахівець клінічної фізіології та космічної медицини Вадим Березовський. 

Слідкуйте за нами в Flipboard!

Про це повідомила на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook колишня народний депутат України та по сумісництву дочка вченого Ольга Богомолець. 

"Сьогодні о 18:30 не стало тата. Професор Березовський Вадим Якимович - завжди веселий, невпинний і невтомний борець за справедливість і довголіття, за освоєння космосу, за збереження парків Києва, за захист Олександрівської лікарні", — написала Богомолець в соцмережі.

Читайте нас в Telegram і Twitter!

Як виявилось, сьогодні ж пройшла церемонія прощання з Березовським. Його похоронили на Байковому кладовищі о 12:00. Всі бажаючи могли прийти та відпустити науковця в останню путь.

Відомо, що Березовський зробив великий внесок в лікарську практику. На його рахунку велика кількість розробок, десятки книжок та відкриттів. 

Українці словесно підтримали Ольгу Богомолець в цю скрутну хвилину та написали величезну кількість слів підтримки під постом.

«Олю, щиро співчуваю вашому непоправному горю. Тримайтеся!», «Оооох... Наши щирі співчуття всім вам, тримайтесь. Світла пам'ять», «Це непоправна втрата для цілого нашого суспільства, бо відійшов професор, патріот, шляхетна душа. Вічна йому і світла пам‘ять! Кріпіться!», «Високосний рік... Сумуємо з тобою, тримайся. Світла і вічна пам'ять світлій людині!», - написали вони.

Також портал MY.UA  пише про те, що у мережі показали останнє фото Армена Джигарханяна перед смертю.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Жванецького поховають в Москві, захід буде повністю закритим.

Источник материала
Поделиться сюжетом