19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Харкові Апеляційний суд визнав законною реєстрацію Кернеса міським головою
У Харкові Апеляційний суд визнав законною реєстрацію Кернеса міським головою

У Харкові Апеляційний суд визнав законною реєстрацію Кернеса міським головою

У Харкові відбулося засідання Апеляційного суду щодо законності реєстрації Геннадія Кернеса міським головою. Суд визнав, що Харківська міська ТВК законно зареєструвала Кернеса на підставі заяви, поданої з використанням електронного підпису.

Про це повідомляє Суспільне.

"Суд першої інстанції дійшов вірного висновку, що відповідач діяв виключно в рамках закону, оскільки заява була створена та підписана у спосіб, передбачений Виборчим кодексом України, підписант такої заяви був безумовно та однозначно ідентифікований та мав діючий кваліфікований сертифікат відкритого ключа, тому відсутні підстави для задоволення позовних вимог", — оголосила головуюча у колегії суддя Зоя Подобайло.

До суду на ТВК позивалися кандидатки на посаду мііського голови Харкова Ірина Денисова та Наталя Пилипенко. Вони вважають, що Кернес "не мав права підписувати свій особистий документ фізичної особи підписом, який належить державній установі".

Натомість у ТВК заявили, що підстав думати, що він належить не Кернесу у них немає.

Нагадаємо, що у Харкові другий апеляційний адміністративний суд скасував протокол міської територіальної виборчої комісії щодо результатів виборів депутатів до мерії.

Автор:
Юлія Шевченко
Источник материала
Поделиться сюжетом