19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ВРП проведе обговорення проблеми функціонування судової системи за ініціативи Національної асоціації адвокатів України
ВРП проведе обговорення проблеми функціонування судової системи за ініціативи Національної асоціації адвокатів України

ВРП проведе обговорення проблеми функціонування судової системи за ініціативи Національної асоціації адвокатів України

Олексій Маловацький, заступник голови ВРП

23 листопада Вища рада правосуддя проведе національну дискусію на тему: "Доступ до правосуддя: реалії та перспективи".

Про це повідомляє прес-служба Національної асоціації адвокатів України.

Рішення про необхідність проведення такої дискусії було ухвалене на засіданні Ради адвокатів України 17 листопада через постійні перешкоджання професійній діяльності адвокатів, зокрема з боку суддів Вищого антикорупційного суду.

За словами голови НААУ, РАУ Лідії Ізовітової, попри неодноразові звернення до міжнародних інституцій, органів державної влади і суддівського врядування, ситуація не змінюється. Тому вона запропонувала звернутися до Вищої ради правосуддя для організації дискусійного майданчику і обговорення проблем роботи судової системи.

"Звертаємося до Вищої ради правосуддя для того, щоб вони, опікуючись незалежністю судової влади, започаткували, за нашою в тому числі ініціативою, національну дискусію з цих питань. Це питання стосується не тільки окремого суду, а всієї судової системи. Все це має відбуватися в межах дискусії про незалежність судової влади", - зауважила Лідія Ізовітова.

Вища рада правосуддя оперативно відреагувала на звернення НААУ і на 23 листопада організує національну дискусію на тему: "Доступ до правосуддя: реалії та перспективи". Під час заходу обговорять законопроекти № 3711, № 3711-1, № 3711-2, які стосуються реформи судової системи і законопроект, який розробило Міністерство юстиції у світлі висновку Європейської комісії "За демократію через право" (Венеційська комісія) щодо законопроекту № 3711.

До участі в дискусії запрошені судді, представники органів суддівського врядування та самоврядування, адвокати, науковці, члени провідних професійних громадських організацій і асоціацій, представники органів виконавчої та законодавчої гілок влади, міжнародні та національні експерти.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: УНІАН

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны