12 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Все зміниться з завтрашнього дня: українців почнуть штрафувати за відсутність маски
Все зміниться з завтрашнього дня: українців почнуть штрафувати за відсутність маски

Все зміниться з завтрашнього дня: українців почнуть штрафувати за відсутність маски

Вже з суботи, 21 листопада, в Україні почнуть штрафувати за відсутність маски в громадських місцях та транспорті.

Закон був опублікований у виданні Верховної Ради Голос України 20 листопада. Документ почав діяти з настопного дня. Розмір штрафу становить від 170 до 255 гривень. 

Як відомо, згідно з умовами закону, штрафувати українців будуть за те, що вони перебувають без масок чи респіраторів у громадських будівлях, транспорті. Крім того, обов'язково повинні бути прикриті не тільки рот, а й ніс. 

Читайте нас в Telegram і Viber

В Офісі президента вважають, що штрафи допоможуть запобігти масовому розповсюдженню коронавіруса в Україні.

Нагадуємо, за минулу добу в країні зафіксували великий ріст інфікованих на коронавірусну інфекцію. Так, згідно з інформацєю, встановлено новий антирекорд - 14 575 людей. З них 549 - діти, 613 - медпрацівники. Загалом, з початку розповсюдження ковіду в Україні, офіційно підтверджено 598 085 випадків. Але є і хороші новини, велика кількість хворих поборола коронавірус. Їх число зіставляє 274 324.

На сьогоднішній день, найбільша кількість підтверджених випадків в Києві, на другому місці Дніпропетровська область, далі - Київська. Трохи менше інфікованих за добу в Хмельницькому і Сумському регіонах.

Як раніше повідомляв портал MY.UA, відомо, що карпатські курорти в новорічні свята завжди на піку. Величезна кількість людей, всі путівки розкуплені, квитки на поїзд або навіть літак купити важко. Але не в цьому році. Люди не поспішають бронювати місця - пандемія зіпсувала всі плани, крім того поки неясно, буде локдаун чи ні. Швидше за все, в цьому році курорти дуже постраждають, адже майже 60 відсотків путівок до сих пір вільні.

Також портал MY.UA писав, що штрафів в Україні стане ще більше. Так водіям нагадали про нові правила дорожнього руху, та нові порушення, за які теж прийдеться "відвалити" і не мало.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом