2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Пенсійна реформа: стало відомо чого очікувати українцям
Пенсійна реформа: стало відомо чого очікувати українцям

Пенсійна реформа: стало відомо чого очікувати українцям

На черговому засіданні Уряд схвалив законопроєкт, щодо «Накопичувальної професійної пенсійної системи», чого очікувати простим українцям від даних змін та чи зможемо ми втілити пенсійну реформу в реальність. Про все це було повідомлено на офіційному сайті Міністерства соціальної політики.

Як відомо з відкритих джерел, Уряд України досить активно розробляє план втілення пенсійної реформи в реальність, але з моменту коли ця реформа мала запуститися пройшло вже 15 років.

«За 15 років відкладання на останнє місце пенсійної реформи ми маємо зараз досить великі зміни. Дострокова пенсія оплачується державою, роботодавці її майже не відшкодовують. А це 200 тисяч пенсіонерів», - зазначила міністр.

За словами Міністерства соціальної політики найголовнішою проблемою на сьогодні є те, що економічна ситуація та фінансовий стан підприємств не дає змоги гарантувати людині призначення дострокової пенсії. Люди зазвичай не можуть відшукати ні документів, ні підприємств, які б дійсно підтвердили виконання працівником роботи, яка передбачає йому пільгову пенсію, тому уми хочемо запропонувати новий законопроєкт.

Читайте нас в Telegram та Viber

У новому законопроєкті пропонується:

Не змінювати умов з призначенням пільгової дострокової пенсії, які працюють зараз в шкідливих умовах роботи.

Змінюється сам процес відшкодування пільгових пенсій через сплату підвищеної ставки єдиного внеску.

На думку міністра за рахунок цих коштів вдасться перекрити, як видатки для виплати поточних пільгових пенсій, так і сформулювати накопичувальну дострокову пенсію для майбутніх пенсіонерів, які момент на даний працюють в шкідливих умовах для здоров'я.

Також в законопроєкті ми пропонуємо надати можливість брати участь в накопичувальній професійній пенсійній системі і іншим працівникам, на умовах, складання договорів, угод з підприємствами, організаціями.

Марина Лазебна стверджує, що запропонований міністерством механізм: „По-перше, є компромісним та найбільш оптимальним рішенням, щоб вийти із цієї ситуації, що складається на сьогоднішній день, по-друге, запроваджує соціальну відповідальність підприємства щодо формування бонусних програм додаткового накопичувального пенсійного забезпечення”.

На думку урядовців, дана програма вигідна і для робітника в якого тепер буде гарантія, щодо отримання пенсії і для підприємства, яке надає таку можливість.

Раніше Олександр Турчинов висловив свої побоювання за країну. Він заявив, що на обличчя явні ознаки розпаду системи виконавчої влади. 
 Ілля Кива, заявив, що Володимир Зеленський не вміє
висловлювати свої думки. Читайте докладніше про це на порталі MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом