У річницю Євромайдану активісти поїхали до Зеленського у "Феофанію" і оголосили свої вимоги
У річницю Євромайдану активісти поїхали до Зеленського у "Феофанію" і оголосили свої вимоги

У річницю Євромайдану активісти поїхали до Зеленського у "Феофанію" і оголосили свої вимоги

21 листопада, у сьому річницю Революції Гідності, у Києві відбувся автомарш "Майдан — Феофанія". Учасники акції вирушили до лікарні "Феофанія", в якій від коронавірусу лікується президент Володимир Зеленський, і оголосили свої вимоги. 

Про це повідомляє hromadske.

Кілька десятків активістів взяли участь в автопробігу. Серед них - представники "Свободи", "Національного корпусу", "Руху опору капітуляції", "Демократичної сокири" та ветерани війни на Донбасі.

Вимоги активістів стосуються питань боротьби з корупцією, деяких законопроєктів, питання політичних репресій, роботи Тристоронньої контактної групи (ТКГ) та епідемії COVID-19 в Україні.

Серед вимог - повернення повноважень Національному агентству з питань запобігання корупції (НАЗК) та Національному антикорупційному бюро України (НАБУ), а також ліквідація Окружного адміністративного суду Києва.

Також вони вимагають відкликати законопроєкт президента Володимира Зеленського про розпуск КСУ, законопроєкт про народовладдя шляхом референдуму, а також "План дій" української делегації в ТКГ щодо Донбасу, а відведення українських військ вздовж лінії розмежування - заборонити. 

Крім того, лунали заклики припинити кримінальні переслідування, звільнити з-під варти Андрія Антоненка та звільнити з посад винних у репресіях правоохоронців.

Учасники акції вимагають відставки повного складу Кабінету Міністрів України та початок розслідування розподілу коштів з COVID-фонду, заявляючи про "некомпетентність влади" у боротьбі з епідемією коронавірусу.

В анонсі акції автомаршу зазначається, що якщо президент відмовиться вислухати людей у "Феофанії" — "поїдемо шукати його додому, на дачу, під ОП, якщо поїде в іншу область — наші активісти знайдуть його і там".

Під лікарнею "Феофанія" активісти палили фаєри, а також вмикали аудіозаписи обіцянок Володимира Зеленського про те, що всі українці будуть мати рівні права при лікуванні від COVID-19.

Автор:
Лінда Хурані
Источник материала
loader
loader