Тимошенко заявила про виведення з країни 225 млрд гривень та назвала імена винних
Тимошенко заявила про виведення з країни 225 млрд гривень та назвала імена винних

Тимошенко заявила про виведення з країни 225 млрд гривень та назвала імена винних

Українська державна та політична діячка, підприємниця, народний депутат України, голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко розкрила карти тимчасово слідчої комісії щодо так званих скруток та корупцію в державі і назвала осіб, що сприяли розкраданню державного бюджету. Про це вона повідомила в прямому ефірі «Свобода слова Савіка Шустера».

На думку представників влади розкрадання державних коштів припинене, якщо навіть хтось собі щось відклав в кишеню, то вже давно прибрав всі докази. Але Юлія Тимошенко іншої думки, вона запропонувала створити тимчасову слідчу комісію, яка за три тижні дала свої результати.

Читайте нас в Telegram та Viber

«Представники усіх фракцій представлені у даній слідчій комісії. Ми проаналізували документи лише за пів року, це у нас зайняло три тижні. І ми виявили конкретно, поіменно, в конкретних компаніях грошові оборотки, які склали 40 мільярдів гривень. Ці кошти вже навіть частково повернули до бюджету. Три тижні – 40 мільярдів просто на столі», - пояснила Юлія Володимирівна.

Також народний депутат підкреслила, що дані скрутки вже закриті. Адже всі їхні кроки у них документально завірені і підтверджені.

«Я думаю, що всі переконані, хто присутній, що корупції не має. Але я вас запевняю, є що подивитися. У нас є акт, що НАК «Нафтогазом» було виведено з країни 225 млрд гривень. Це величезні кошти. Це півтора пенсійних фонди, це третя бюджету всієї країни», - наголосила Тимошенко.

За словами голови фракції «Батьківщина», НАК «Нафтогаз» всі роки збирали з людей кошти у вигляді комунальної плати, а самі виводили їх на офшорні зони.

«Чому ще досі не заведено кримінальних справ? Чому ніхто не відповів за скоєне? Чому злочинець Кобелєв, який вивів з країни 225 млрд гривень, з тарифів людей, він ще на посаді?», - звернулася Тимошенко у студії до представників діючої влади.

Вона наголосила і запропонувала спільно роботу над даною справою «Слугам народу», адже бачить велику необхідність допомогти країні у боротьбі з корупцією.

«Давайте ми разом з вами повернемо ці 225 млрд гривень і перекриємо дефіцит бюджету країни», - запропонувала Тимошенко.

Портал MY.UA повідомляв, що Офіс Президента дав коментар стосовно обшуку в Музеї Революції Гідності.

Приєднуйтесь до нас вTwitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом