За якістю доріг Україна піднялася на 20 позицій у міжнародному рейтингу процвітання
За якістю доріг Україна піднялася на 20 позицій у міжнародному рейтингу процвітання

За якістю доріг Україна піднялася на 20 позицій у міжнародному рейтингу процвітання

2020 року Україна посіла 126-те місце в загальному рейтингу якості доріг (146-те у 2019 році - Ред.), здобувши +20 позицій. У рейтингу "Транспорт" країна піднялася на 12 позицій - до 73-го місця; у рейтингу "Доступ до ринку та інфраструктура" - 77-ме місце (+10 позицій).

Про це у понеділок, 23 листопада, повідомило Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") на своїй сторінці у Facebook з посиланням на міжнародний рейтинг "Індекс процвітання" (The Legatum Prosperity Index), що його публікує освітній аналітичний центр Legatum Institute.

"У 2020 році Україна здобула +20 позицій у загальному рейтингу "якості доріг" – наразі посідаємо 126-те місце. Це означає, що міжнародні експерти й аналітики позитивно оцінюють кроки країни у напрямі розбудови дорожньої інфраструктури", - інформують в "Укравтодорі".

Нагадаємо, що The Legatum Prosperity Index (Індекс процвітання) – це інтегрований показник, який враховує економічне зростання країни, рівень освітньої системи, медицини, особистого добробуту та якості життя тощо. Його щорічно укладає освітній аналітичний центр Legatum Institute.

Своєю чергою голова "Укравтодору" Олександр Курбаков підбивпідсумки роботи відомства за 2019-2020 рік, а також розповів про першочергові завдання на 2021 рік. За словами Кубракова, із запланованих на цей рік 4 200 км доріг на завершальній стадії перебуває 3 900 км. Всі ці дороги або повністю завершені, або здаються в експлуатацію, або ж на них закінчується влаштування верхнього шару покриття. У межах програми "Велике будівництво" роботи ведуться в кожній області – найбільше доріг побудували та реконструювали в Харківській, Закарпатській, Луганській та Запорізькій областях.

Відео Найгіршу дорогу України - трасу "Кропивницький – Миколаїв" - нарешті відремонтували

Найгіршу дорогу України відремонтували. Трасу "Кропивницький – Миколаїв", яку водії називали пекельною через повну відсутність асфальту і ями завглибшки півтора метра, сьогодні відкрили для проїзду. Якою була і якою стала дорога, що з'єднує центр і південь України, бачила ТСН.

Найгіршу дорогу України - трасу "Кропивницький – Миколаїв" - нарешті відремонтували
ТСН. 19:30
  • Facebook 6
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Олена Вус
Источник материала
loader
loader