19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ексчільниця МОЗ спростувала фейки про неякісні вакцини та небезпеку щеплення – подробиці
Ексчільниця МОЗ спростувала фейки про неякісні вакцини та небезпеку щеплення – подробиці

Ексчільниця МОЗ спростувала фейки про неякісні вакцини та небезпеку щеплення – подробиці

Міністрка охорони здоров’я України (2019-2020) Зоряна Скалецька у програмі "Небайдужа" на "5 каналі" розповіла, наскільки якісна вакцина зараз закуповується державою та наскільки небезпечними можуть бути щеплення. 

"Закупівля на сьогодні здійснюється міжнародними закупівельними організаціями. Згідно з нашими вимогами, у вакцин має бути міжнародна реєстрація, причому реєстрація за строгими вимогами. І запитань до якості у нас насправді не виникає, якщо ми закуповуємо вакцини через міжнародні центральні закупівельні організації", – каже Скалецька.

На запитання, як вона ставиться до того, що в Україні на рівні держави було принято рішення про примусове щеплення дітей, екс-міністр відповіла: "Я вважаю, що в розвинених країнах вакцинація проявила себе, як найбільш дієвий механізм боротьби з досить серйозними захворюваннями серед населення, тим більше серед дітей. І ми насправді маємо цієї практики дотримуватися, бо жодних питань до неробочості цього методу немає. Питання є в тому, що у нас були певні прогалини в дотриманні календаря щеплень і на сьогодні треба інтенсифікувати роботу держави. От зараз є побоювання по кору навесні, що буде зростання захворювання".

Скалецька також зауважила, що на сьогодні мало робиться скрінінгових програм серед дітей: "У досить ранньому віці можна досить багато хвороб побачити і виявити. І можливо, навіть відреагувати. Оскільки в Україні досить мало дітей охоплені такими диспансерними наглядами, потім можуть бути такі співпадіння, коли після вакцинації приходить час виявити ті чи інші відхилення у здоров’ї… Тобто нам треба впроваджувати до 3 років диспансеризацію і патронаж, для того щоб ми виявляли ці захворювання і не було такого враження, що це має зв’язок із вакцинацією".

Як повідомляв 5.UA, Світовий банк надасть Україні $100 млн на закупівлю вакцин від COVID-19 та обладнання лікарень.

Источник материала
Поделиться сюжетом