День пам'яті жертв голодоморів: українців закликають о 16:00 запалити свічку
День пам'яті жертв голодоморів: українців закликають о 16:00 запалити свічку

День пам'яті жертв голодоморів: українців закликають о 16:00 запалити свічку

В Україні сьогодні, 28 листопада, вшановують пам'ять жертв голодоморів. Щорічно серед заходів вшанування пам'яті загиблих під час геноциду українського народу відбувається акція "Запали свічку". 

Так, традиційно о 16:00 пам'ять жертв голодоморів вшановують хвилиною мовчання та встановлюють запалену свічку на підвіконня як в Україні, так і в багатьох країнах світу. У багатьох населених пунктах на головних майданах у цей час теж запалюють свічки.

Долучитися до акції "Запали свічку" закликає президент Володимир Зеленський

"Дорогі українці! Сьогодні всі ми о 16:00 годині за київським часом доєднаємось до загальнонаціональної хвилини мовчання та запалимо у своїх вікнах свічку пам’яті. Нехай ці свічки зігріють своїм теплом душі загиблих. Душі безневинних жертв Голодомору. Жінок, чоловіків, дітей. Душі мільйонів українців", - сказав Зеленський.

 

Сьогодні, о 16-й годині запаліть у своїх вікнах свічки пам’яті. Нехай вони зігріють своїм теплом душі безневинних жертв голодоморів.

Опубліковано Володимиром Зеленським Субота, 28 листопада 2020 р.

Крім того, для збереження пам'яті про вбитих голодом українців Національний музей Голодомору-геноциду пропонує поділитися історією своєї родини, записати свідчення свого дідуся чи бабусі, дослідити сімейний фотоархів та родинні реліквії, пов’язані з Голодомором, та передати їх до Музею.

 

Цієї суботи, 28 листопада, о 16:00 запаліть свічку пам'яті. Вшануйте пам'ять кожного вбитого голодом українця Ми...

Опубліковано Національний музей Голодомору-геноциду Четвер, 26 листопада 2020 р.
National Museum of the Holodomor-Genocide / Cinematic FPV

Четверта субота листопада – день, що об’єднує українців через спільне минуле – День пам’яті жертв Голодомору. Цьогоріч Україна та світ вшановують невинно вбитих голодом українців 28 листопада. Запаліть свічку пам’яті на вшанування пам’яті жертв Голодомору - збережіть правду! Спеціально до цього дня спільно з ZBROY films ми створили ролик. Попри карантинні обмеження та неможливість разом зібратися в Музеї Голодомору, збережімо традицію запалювання свічок у своїх вікнах задля пам’яті. Висловлюємо щиру вдячність Mavka за наданий музичний супровід. Пам’ятати, щоб бути.

Опубліковано Національний музей Голодомору-геноциду Пʼятниця, 27 листопада 2020 р.

Нагадаємо, щороку у четверту суботу місяця в Україні вшановують День пам'яті жертв Голодомору. 

Відео Хвилина мовчання, колоски та вогники: Україна запалює свічки на згадку про жертв голодомору

Хвилина мовчання, колоски і перформанс. Одночасно в трьох містах - Києві, Львові та Харкові - біля дипломатичних установ Російської Федерації відбулись акції вшанування жертв голодомору. Їх організувало об`єднання добровольців, щоби нагадати, хто винен у смертях мільйонів українців.

Хвилина мовчання, колоски та вогники: Україна запалює свічки на згадку про жертв голодомору
ТСН. 19:30
  • Facebook 3
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Источник материала
loader
loader