«Блок Кернеса» висунув головою Харківської облради Чернова, його заступником Масельского
«Блок Кернеса» висунув головою Харківської облради Чернова, його заступником Масельского

«Блок Кернеса» висунув головою Харківської облради Чернова, його заступником Масельского

За підсумками місцевих виборів 2020 року в Харківську обласну раду пройшли 46 представників від «Блоку Кернеса – Успішний Харків»

«Блок Кернеса» починає переговори щодо співпраці з іншими політичними силами, які пройшли до облради

У п’ятницю, 27 листопада 2020 року, найбільша фракція Харківської обласної ради «Блок Кернеса – Успішний Харків» висунула кандидатів на посади голови облради і його заступника. Про це пише «КП в Україні».

В ході зборів депутатів фракції «Блок Кернеса – Успішний Харків», що отримала за результатами виборів 46 зі 120 мандатів, затверджені кандидатури на ключові керівні пости облради.

«Блок Кернеса – Успішний Харків» визначив кандидатом на голову обласної ради Сергія Чернова, досвідченого місцевого політика, вже займав цей пост. А його заступником – Степана Масельського, теж попрацював в регіоні на виборних посадах районного та обласного рівня. Керувати безпосередньо фракцією «Блоку Кернеса – Успішний Харків» в облраді буде Кирило Кернес, син обраного мера Харкова Геннадія Кернеса», – йдеться в повідомленні.

За інформацією цього джерела, «Блок Кернеса – Успішний Харків» починає переговори про співпрацю з іншими політичними силами, які пройшли до облради. Координувати переговорний процес буде Степан Масельський, якого в регіоні вважають поряд з Сергієм Черновим професійної та досить нейтральною фігурою.

Як відомо, за підсумками місцевих виборів 2020 року в Харківську обласну раду пройшли 46 представників від «Блоку Кернеса – Успішний Харків», 29 – від ОПЗЖ, по 17 депутатів від «Слуги народу» і Блоку Світличної «Разом», 11 – від «Європейської солідарності».

Раніше 24 листопада 2020 року Президент підписав Указ про звільнення губернатора Харківщини Олексія Кучера, який з листопада минулого року так і не зміг знайти спільну мову з місцевим істеблішментом і налагодити роботу. 25 листопада 2020 року, Кабмін погодив його відставку і підтримав пропозицію глави держави про призначення новим губернатором нинішнього керівника апарату Дніпровської ОДА 47-річної Айни Тимчук. А Олексій Кучер в той же день подав до територіальної виборчої комісії заяву з проханням зареєструвати його депутатом міської ради Харкова за списком «Слуги народу».

Нагадаємо, син Кернеса розповів, коли його батько повернеться в Україну.

Читайте також:
Втома від нових облич. Хто взяв владу в найбільших українських містах
Опитування
Источник материала
Поделиться сюжетом