Росія і бойовики зірвали новорічний обмін полоненими
Росія і бойовики зірвали новорічний обмін полоненими

Росія і бойовики зірвали новорічний обмін полоненими

Росія і керівники псевдореспублік так званих "Л/ДНР", підконтрольні Кремлю, відмовилися від пропозиції України провести обмін полоненими до Нового року. 

Про це повідомляє російське "РБК" з посиланням на джерела, близькі до переговорного процесу ТКГ, і підтвердила представниця фейкової "ЛНР".

Попри те, що Україна подала ще раніше свої списки на обмін, РФ і представники бойовиків звинувачують українську владу у зриві обміну. Мовляв, Київ "не виконує своїх зобов'язань у межах Мінських домовленостей" і буцімто переслідує звільнених осіб.

Зі слів очільника російської делегації в ТКГ Бориса Гризлова, йдеться про зняття претензій з осіб, яких Україна вже звільнила і віддала на попередніх обмінах.

"Без виконання Україною своїх зобов'язань ймовірність обміну до Нового року відсутня", - висловилася "очільниця робочої групи ЛНР з обміну" Ольга Кобцева.

Водночас, ані бойовики, ані РФ, досі не надали своїх списків на обмін і не назвали кількості людей, яких би хотіли повернути.

Нагадаємо, під час засідання Тристоронньої контактної групи, яке відбулося у середу, 28 жовтня, глава української делегації Леонід Кравчук закликав Росію та окупаційну "владу" з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей розблокувати процес взаємного звільнення утримуваних осіб, не чекаючи підготовки проєкту плану дій щодо розблокування переговорів ТКГ та подальших кроків у виконанні Мінських домовленостей. 

Читайте також:

  • Зеленський попросив про допомогу у Червоного Хреста, щоб прискорити обмін полоненими
  • "Немає часу вибирати, довіряти Путіну чи ні": Зеленськийрозповів про свої переговори з Кремлем  
  • Україна підготувала черговий список для обміну полоненими: майже 100 осіб 
  • Ті, про кого забула держава: понад 120 українців досі перебувають у полоні бойовиків 

Відео На засіданні ТКГ планують поговорити про припинення вогню та обмін полоненими

Засідання Тристоронньої контактної групи має відбутися вже сьогодні. Як і попередні кілька разів, в умовах карантину це відбудеться по відеозв'язку. Україна цього разу матиме розширене представництво. Зокрема у перемовинах візьме участь міністр з питань реінтеграції Олексій Рєзніков.    

ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны