19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Порошенко обурився спробою переписати історію: «Ми маємо це зупинити»
Порошенко обурився спробою переписати історію: «Ми маємо це зупинити»

Порошенко обурився спробою переписати історію: «Ми маємо це зупинити»

П’ятий Президент України Петро Порошенко згадав буремні події в річницю Майдану

Петро Порошенко на своїй Facebook сторінці нагадав, як починалися події на Майдані, як пролилася перша кров, скільки жертв та втрат понесла Україна:

«7 років тому у ніч на 30 листопада на Майдані пролилася перша кров — звіряче побиття студентів «беркутом» стало моментом, після якого було зрозуміло, що немає вороття у минуле, що боротьба тільки починається. Режим Януковича перейшов останню межу. У відповідь мільйони українців вийшли на вулиці і показали силу, здатну рушити найавторитарніші режими. Бо владою в Україні є і буде народ.
Після кривавого побиття студентів нас чекали провокації і безчинства «беркуту» 1 грудня, облави на Автомайдан, нацьковування тітушок на протестуючих, вбивства Нігояна, Жизневського, Вербицького, спалення Будинку профспілок, штурми Майдану і розстріл Небесної Сотні. За право жити вільно та гідно Україна заплатила дійсно велику ціну».

Порошенко процитував слова мами Героя Небесної Сотні Романа Гурика: «Якщо зараз ми, дорослі, не виборемо незалежність для нашої країни, це прийдеться робити нашим дітям».

«Нинішня спроба переписати історію, назвати Революцію Гідності «переворотом» — це теж злочин проти нашої незалежності і проти пам‘яті тих, хто ціною власного життя і здоров’я зупинив злочинців. Це і є реванш. І ми маємо його зупинити. Заради майбутнього України, заради минулих і прийдешніх поколінь» - зазначив Петро Порошенко.

7 років тому у ніч на 30 листопада на Майдані пролилася перша кров — звіряче побиття студентів «беркутом» стало...

Опубликовано Петро Порошенко Понедельник, 30 ноября 2020 г.
Чекаємо на Вас в Telegram та Viber!

Cім років тому вночі з 29 на 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності силовики “Беркуту” жорстоко побили учасників Євромайдану. Тоді там знаходилось близько 400 активістів, більшість з яких були молодими студентами.

21 листопада в Україні почалась хвиля протестів після рішення уряду про зупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що телеведучій російського новинного каналу заборонили в'їзд в Україну на 3 роки. 

Маруся Звіробій розповіла, коли відбудеться наступний суд у справі образи Президента і погрозам на його адресу. Також жінка зазначила, що не збирається зменшувати оберти. Чого ще чекати від активістки, читайте на порталі MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом