Катастрофа Ан-26 в Чугуєві: Укроборонпром не знайшов порушень при ремонті літака
Катастрофа Ан-26 в Чугуєві: Укроборонпром не знайшов порушень при ремонті літака

Катастрофа Ан-26 в Чугуєві: Укроборонпром не знайшов порушень при ремонті літака

Місце катастрофи Ан-26 ВПС України
Фото: прес-служба ДСНС

В Укроборонпромі заявили, що двигун літака ремонтувала Мотор Січ, яка не входить до складу концерну

В.о. голови Укроборонпрому Ігор Фоменко заявив, що службове розслідування щодо обслуговування літака Ан-26, який зазнав катастрофу в Чугуєві, не знайшли порушень при ремонті літака. Про це Фоменко розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, двигун літака ремонтувала Мотор Січ, яка не входить до складу Укроборонпрому.

«410-й завод цивільної авіації, який займався планером і авіонікою, ми без сумніву перевірили відразу ж після трагедії. Були проведені внутрішні розслідування, були зроблені певні висновки щодо технологічних процесів. За результатами внутрішніх службових розслідувань не було виявлено порушень з боку процесів і працівників цього заводу», − сказав Фоменко.

Літак Ан-26 ВПС України розбився увечері 25 вересня в Чугуєві, на його борту перебували офіцери та курсанти Харківського національного університету повітряних сил, загалом 27 осіб. Вижив тільки один курсант. Літак розбився під час посадки. 

Урядова комісія з розслідування катастрофи АН-26 встановила, що причинами трагедії були помилка пілотів, а також технічна несправність літака. 

Зокрема, серед технічних несправностей виявлена відмова системи ПРТ-24 (система «граничного регулювання температури»).

В уряді вважають, що ця технічна несправність призвела до позаштатної ситуації на борту, але не повинна була привести до краху літака. При цьому людський фактор зіграв не останню роль.

Опитування
Источник материала
loader
loader