Рекордний хабар керівникам НАБУ та САП: завершено досудове розслідування
Рекордний хабар керівникам НАБУ та САП: завершено досудове розслідування

Рекордний хабар керівникам НАБУ та САП: завершено досудове розслідування

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування у справі щодо спроби підкупу керівництва САП та НАБУ для закриття кримінального провадження за підозрою колишнього міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського.

Про це 1 грудня повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"На сьогодні досудове розслідування завершено. Матеріали справи відкрито підозрюваним та їхнім захисникам", - йдеться у повідомленні.

Так, серед підозрюваних: 

  • перший заступник начальника ГУ ДПС у м.Києві;
  • однин із керівників групи компаній, афільованої з колишнім міністром екології та природних ресурсів;
  • ексочільник одного з департаментів ДФС України, який є довіреною особою колишнього міністра екології.

Розслідування щодо організатора злочину - ексміністра екології та природних ресурсів виділене в окреме провадження у зв’язку з його розшуком.

Нагадаємо, у червні НАБУ повідомило, що задокументувало факт надання колишнім високопосадовцем попередньої влади хабаря на суму шість мільйонів доларів керівництву Національного антикорупційного бюро та очільнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому. Хабар намагалися передати за посередництва високопосадовця ДФС. За ці кошти керівник САП мав закрити кримінальне провадження за підозрою колишнього міністра екології у причетності до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку, виданого ПАТ "Реал банк" (підконтрольного на той час злочинній організації за участі посадовців часів президента Януковича) і легалізації цих коштів.

Також повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали трьох людей у справі про хабар в 6 млн доларів, які пропонували керівництву НАБУ та САП довірені особи ексміністра екології уряду Азарова Миколи Злочевського.

Водночас Злочевський та Burisma Group відхрестилисявід справи.

Відео Справа про рекордний хабар: за одного з фігурантів внесли багатомільйонну заставу

Випустили з-під варти. За фігуранта справи про рекордний хабар - юриста компанії Burisma Андрія Кічу - напередодні внесли заставу у розмірі 40 мільйонів гривень. Яка саме юридична фірма це зробила - не розголошують. Чоловіка заарештували 14 червня. Йдеться про невдалу спробу підкупити керівників антикорупційних органів рекордною сумою - 6 мільйонів доларів.  

Справа про рекордний хабар: за одного з фігурантів внесли багатомільйонну заставу
ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader