Україна заблокувала спробу Росії легітимізувати представників ОРДЛО в ООН – Арестович
Україна заблокувала спробу Росії легітимізувати представників ОРДЛО в ООН – Арестович

Україна заблокувала спробу Росії легітимізувати представників ОРДЛО в ООН – Арестович

Українська делегація в Тристоронній контактній групі блокувала Спробу Росії легітимізувати бойовиків ОРДЛО. Про це "5 каналу" повідомив радник з інформаційної політики у ТКГ Олексій Арестович.

За його словами, російські представники намагалися провести засідання Ради Безпеки ООН за участю лідерів окупованих територій Луганської та Донецької областей. 

Залучити сепаратистів Росія збиралася за допомогою формули "АППІА". Ця формула передбачає неформальне зібрання у межах Організації Об'єднаних націй. На такі зустрічі зазвичай запрошують осіб, які не можуть брати участі в офіційних засіданнях – а саме громадських діячів, учених, правозахисників або ж представників меншин. 

Раніше на засіданнях необхідна була фізична присутність охочих виступити, що унеможливлювало доступ недержавних суб'єктів та провокаторів. 

Але зараз під час коронавірусної пандемії зібрання відбуваються онлайн. А в такому режимі можна показувати кого завгодно. Тож Росія вирішила до формули "АППІА" долучити бойовиків із так званих "ЛДНР". 

Однак засідання за їхньою участю бойкотуватимуть усі країни-учасниці ОБСЄ, крім самої Росії, каже Олексій Арестович.

"У форматі ООН існує необхідність запрошувати не лише дипломатичних представників, які мають відповідний статус, а й представників неурядових організацій. І вигадали цю формулу "APPIA" років 30 тому, яка дозволяє залучити на засідання експертів. Росіяни як постійні представники Ради безпеки ООН винайшли спосіб влаштувати цю піар-акцію для так званих ЛНР/ДНР. ООН як організація сказала, що не бере в цьому участі. І це залишається поодинокою спробою РФ когось показати по відеоекрану", – зазначив Арестович.

Нагадаємо, раніше Арсетович повідомив, що пд час огляду шляху відступу ворожої ДРГ було виявлено засоби мінування російського виробництва, заборонені Женевською конвенцією.

Источник материала
loader
loader