Міським головою Кривого Рогу стає кандидат від "ОПЗЖ" Костянтин Павлов – екзитпол
Міським головою Кривого Рогу стає кандидат від "ОПЗЖ" Костянтин Павлов – екзитпол

Міським головою Кривого Рогу стає кандидат від "ОПЗЖ" Костянтин Павлов – екзитпол

Мером Кривого Рогу, ймовірно, стає кандидат від "ОПЗЖ" Костянтин Павлов. Він набирає майже 59% голосів виборців і перемагає у другому турі місцевих виборів. Про це свідчать дані екзитполу, який провів "Центр дослідження розвитку територій", передає "5 канал". 

У його суперника – кандидата від "Слуги народу" трохи більше 41% голосів. Опитування проводили на 44-ьох дільницях. Похибка – у межах 3%. 

Тим часом громадянська мережа "ОПОРА" відзвітувала – станом на 19-ту годину спостерігачі зафіксували 92 порушення. Здебільшого йдеться про намагання виборців проголосувати без документів. 

У кабінках для волевиявлення також бачили сторонніх осіб. Були й випадки, коли виборці намагалися порвати свої бланки та сфотографувати їх Поліція ж отримала 30 заяв про можливі порушення. Склали два адмінпротоколи та відкрили 2 кримінальні провадження. 

До адміністративної відповідальності притягнули за пошкодження бюлетеня, а до кримінальної – за фальсифікацію, підроблення, або викрадення виборчої документації. 

Явка під час другого туру місцевих виборів у Кривому Розі становила 34,6%.

Як повідомляв 5.UA, за посаду міського голови змагаються кандидат від "Слуг народу" Дмитро Шевчик, який набрав у першому турі майже 26 відсотків голосів, і представник "Опозиційної платформи – За життя" Костянтин Павлов – у нього було трохи більше 9 відсотків підтримки. Станом на 16:00 явка складала 28%. 

Источник материала
Поделиться сюжетом