Вибори мера Кривого Рогу: зафіксували 30 порушень та спробу проголосувати з радянським паспортом
Вибори мера Кривого Рогу: зафіксували 30 порушень та спробу проголосувати з радянським паспортом

Вибори мера Кривого Рогу: зафіксували 30 порушень та спробу проголосувати з радянським паспортом

6 грудня у день голосування за мера Кривого Рогу Дніпропетровської області правоохоронці зафіксували три десятки порушень виборчого законодавства.

"Всі виборчі дільниці у Кривому Розі завершили свою роботу вчасно. Станом на 20:00 до поліції надійшло 30 повідомлень, пов’язаних з порушеннями виборчого законодавства. За результатами їхнього розгляду складено два адміністративні протоколи та відкрито два кримінальні провадження. За іншими зареєстрованими матеріалами буде проведена всебічна перевірка та прийняті законні рішення", - повідомив Криворізький відділ поліції.

Нині відбувається підрахунок голосів виборців. Тож правоохоронці продовжують здійснювати охорону на виборчих дільницях до повного підрахунку бюлетенів.

Тим часом громадянська мережа "Опора" про випадок на виборчій дільниці №121674. Мешканка Кривого Рогу пенсійного віку прийшла голосувати з паспортом радянського зразка. Бюлетень їй не видали. Жінка розповіла, що на всіх попередніх виборах, мовляв, отримувала бюлетені саме з цим паспортом і це ніби перша відмова від працівників виборчої дільниці.

Опора

Нагадаємо, 6 грудня в Кривому Розі відбувся другий тур голосування за нового міського голову.

У бюлетені було два кандидати:

  • Дмитро Шевчиккандидат від "Слуги народу", гендиректор ПАТ "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" (група "Метінвест").
  • Костянтин Павловкандидат від "Опозиційної платформи - За життя", радник мера Кривого Рогу.

Уже оголошені результати двох екзит-полів - вони кардинально різняться і віддають перемогу різним кандидатам.

Нині триває офіційний підрахунок голосів виборців.

У другий тур виборів мав пройти чинний мер Кривого Рогу Юрій Вілкул (партія "Блок Вілкула “Українська перспектива”), який обіймає цю посаду протягом 10 років. У першому турі 25 жовтня він набрав 44,96% голосів, Шевчик - 25,94%, Павлов - 9,15%. 17 листопада Вілкул заявив, що відмовляється від участі в повторному голосуванні через стан здоров'я. Тому до другого туру пройшли Шевчик та Павлов. Водночас Вілкул закликав підтримати кандидата від ОПЗЖ Павлова.

Відео П’ять парламентських партій подолали умовний 5-відсотковий бар’єр на місцевих виборах

П’ять парламентських партій подолали умовний 5-відсотковий бар’єр на місцевих виборах. Це дані протоколів територіальних виборчих комісій, які оприлюднила соціологічна група "Рейтинг". Лідером стала партія "Слуга народу" - за неї свій голос віддали 14,5% виборців. Наступна - "Європейська солідарність". Її підтримали понад 13,5%. 12,5% обрали "Опозиційну платформу - За життя". Трохи більше 8,5% виборців проголосували за партію "За майбутнє", і на одну десяту відсотка менше - за "Батьківщину".   

ТСН. 19:30
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Ігор Бережанський
Источник материала
Поделиться сюжетом