Зеленський заявив про місяць без бойових втрат на Донбасі, хоча остання була наприкінці листопада
Зеленський заявив про місяць без бойових втрат на Донбасі, хоча остання була наприкінці листопада

Зеленський заявив про місяць без бойових втрат на Донбасі, хоча остання була наприкінці листопада

6 грудня, у День Збройних сил України, президент Володимир Зеленський заявив, що на Донбасі вже місяць немає бойових втрат серед українських військових. Це попри те, що минулого тижня на Донбасі від кулі снайпера загинув український боєць.

Таку заяву Зеленський зробив на урочистостях з нагоди Дня Збройних сил України.

Президент зауважив, що сьогодні 133 день від оголошення режиму "припинення вогню" на Донбасі в межах домовленостей ТКГ. За цей час кількість обстрілів знизилася вп'ятеро, а бойові втрати - вдесятеро.

"У цей же період минулого року в середньому кожні 72 години гинув один наш військовий. Зараз є "тиша", є місяць без убитих і поранених. Можливо, це жорстка і нетипова фраза для статистичних даних, але скажу по-простому. У нашій Україні похоронів стало менше майже в 10 разів, у 10 разів менше сліз матерів, дружин, дітей...", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, 24 листопада поблизу Авдіївки загинув військовослужбовець з Фастова Київської області — 31-річний старший солдат В'ячеслав Мінкін. Його поранив снайпер російських окупаційних військ. Військового намагалися врятувати лікарі, однак він помер у госпіталі. Чоловік мав сина, 2019 року був нагороджений медаллю за участь у боях "Світлодарська дуга".

Загалом від початку "перемир'я" на Донбасі загинули п'ятеро українських військових.

Відео У лікарні помер український військовий, якого підстрелив снайпер бойовиків

Фейкове перемир'я. На фронті чотири обстріли влаштували кремлівські окупанти впродовж минулої доби. Сьогодні стріляли ще двічі. Вибухи ворожих мін лунали неподалік Красногорівки. У районі Водяного чужинці двічі провокували наших захисників пострілами з підствольного гранатомета та стрілецької зброї. У районі Шумів лунали розриви гранат та стрілецькі черги. У передмісті Авдіївки активізувалися ворожі снайпери. Опівдні, саме після такого пострілу, тяжкого поранення зазнав військовий 72 окремої механізованої бригади. Воїна терміново переправили до шпиталю. Але надвечір штаб ООС повідомив: поранення виявилося дуже тяжким. Урятувати воїна медики не змогли.    

У лікарні помер український військовий, якого підстрелив снайпер бойовиків
ТСН. 19:30
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Лінда Хурані
Источник материала
loader
loader