"Ти мусорів зібрався викликати?": представник омбудсмена Лисянський побив охоронця у ресторані на Донбасі
"Ти мусорів зібрався викликати?": представник омбудсмена Лисянський побив охоронця у ресторані на Донбасі

"Ти мусорів зібрався викликати?": представник омбудсмена Лисянський побив охоронця у ресторані на Донбасі

Представник омбудсмена Верховної Ради з прав людини в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський побив охоронця одного з ресторанів Святогірська.

Про це повідомив політолог Михайло Чаплига.

5 грудня у Святогірську Донецької області представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський побив охоронця закладу за те, що той сказав, що заклад закривається після 22:00, оскільки діють карантинні обмеження.

"Представник Денісової попросив ще 15 хвилин "на коня", які перетворилися в півтори години. Тоді охоронець закладу (людина вже в солідному віці) підійшов до представника Денісової і попросив негайно покинути заклад, бо діють обмеження по роботі. Звичайно ж повідомив, що викличе поліцію", - розповів політолог Михайло Чаплига. 

У відповідь представник омбудсмена Павло Лисянський почав кричати: "Ти що, "мусорський"? Ти "мусорів" зібрався викликати? Ти мене сміттям назвав, чи що?". Після цього Лисянський напав на охоронця, зробивши йому "підсічку", повалив на підлогу і почав бити ногою. Охоронець спробував встати, але Лисянський повалив його знову.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова відреагувала на ситуацію, де її представник в Донецькій області Павло Лисянський побив охоронця ресторану. Вона оголосила службову перевірку і відсторонила Лисянського від посади на час її проведення:

"У зв’язку з повідомленнями у ЗМІ про інцидент, який стався 5 грудня 2020 року між моїм представником з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей Павлом Лисянським та працівником готельного комплексу "Монарх", розташованого у місті Святогірськ, повідомляю наступне: у неділю вранці Павло Лисянський особисто проінформував мене про зазначений випадок. Наразі мною ухвалено рішення про проведення службової перевірки щодо представника Уповноваженого з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей, яка буде тривати до 21 грудня 2020 року включно з одночасним його відстороненням від посади на зазначений період. За результатами службового розслідування будуть вжиті відповідні заходи реагування", - зазначила Людмила Денісова.

Постраждалий співробітник закладу - на лікарняному. Лисянському загрожує покарання згідно ч. 3 ст. 296 КК з позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Нагадаємо, що Зеленський закликає визначити, хто першим з українців отримає вакцину від коронавірусу. Алгоритим дій для масової вакцинації українців від коронавірусу має розробити найближчим часом держава. Також необхідно визначити пріоритетність категорій громадян для щеплення. 

Автор:
Яна Коваль
Источник материала
loader
loader