Екс- міністр розповів, чи варто очікувати вакцинотуризму
Екс- міністр розповів, чи варто очікувати вакцинотуризму

Екс- міністр розповів, чи варто очікувати вакцинотуризму

Олег Мусій переконаний, що українцям не варто їхати закордон для щеплення від коронавірусу адже це може бути смертельно небезпечно.

Про це колишній міністр охорони здоров’я та президент Всеукраїнського лікарського товариства розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи можливість того, що українці, які поїдуть на новорічні свята закордон будуть намагатись там вакцинуватись, Олег Мусій зазначив, що такий вакцино туризм навряд можливий і пояснив чому.

«Я думаю, що навряд чи, тому що ніде до новорічних свят вакционування не відбудеться, чи в Дубаї, чи десть там аля уЄгипті. Масова вакцинація очікується після реєстрації вакцин десь на березень-квітень. Тільки Великобританія зареєструвала вакцину. Жодна інша країна світу вакцину не реєструвала поки що. Спочатку реєстрація, потім її треба буде завезти, потім розвести по регіонах. Це довга процедура. Але теоретично, якщо б вона існувала в достатній кількості, то чому би цим не скористатися, якщо можна було би. Я нічого поганого в цьому не бачу, єдине, я думаю, що це нереально», - сказав він.

Президент Всеукраїнського лікарського товариства також розповів про небезпеку вакцинування поза межами України.

«Я не рекомендую нікому щепитися жодною незареєстрованою вакциною, ні російською, ні англійською, ніякою іншою, тому що наслідки можуть бути жахливі. Не варто наражати себе на небезпеку ще більше, ніж сам коронавірус. Для цього існують легальні процедури, і абсолютно всі країни, навіть з набагато більшим спалахом коронавірусної хвороби дуже строго дотримуються безпеки вакцини. Це один з основних факторів — якість вакцини і її безпека», - резюмував співрозмовник.



Источник материала
loader
loader