«Це не питання вакцини». Кулеба пояснив, коли для України відкриють кордони Євросоюзу
«Це не питання вакцини». Кулеба пояснив, коли для України відкриють кордони Євросоюзу

«Це не питання вакцини». Кулеба пояснив, коли для України відкриють кордони Євросоюзу

Дмитро Кулеба: Є 63 країни, куди можна поїхати, з них 10 у Європі
Фото: Saeima/Flickr

Дмитро Кулеба вважає, що українцям є куди поїхати, крім ЄС

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що питання відкриття кордонів не пов'язане з загальною вакцинацією від коронавірусу. Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

«Це не питання загальної вакцинації, але це питання безумовно суттєвого зменшення цифр в Україні і країнах ЄС», – зазначив Кулеба.

Попри це, міністр вважає, що українцям є куди поїхати, крім ЄС. За його словами, є 63 країни, куди можна поїхати, з них 10 у Європі.

За минулу добу, 6 грудня,в Україні коронавірус підтвердили у 8641 людині, госпіталізували 1037 осіб, одужали 5123 особи, померли від коронавірусу 145 пацієнтів.

Через пандемію коронавірусу безвізовий в'їзд в Євросоюз залишається тимчасово закритим для громадян України. Очікується, що масова вакцинація в країнах ЄС розпочнеться в грудні 2020 – січні 2021 року. Україна має намір завершити масову вакцинацію наприкінці 2021 року.

З кінця листопада уряд розглядає можливість введення в України посиленого карантину через стрімке зростання захворюваності на коронавірус.

4 грудня очільник МОЗ Максим Степанов запропонував уряду ввести локдаун із початку січня, строком на три тижні.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підтвердив, що карантин в Україні можуть посилити на початку січня. Мова йде про посилення обмежень, а не повний локдаун.

МЗС України заявило, що закривати аеропорти у разі введення локдауну в Україні недоцільно. Це стосується і заборони на в'їзд іноземців в Україну.

Опитування
Источник материала
loader
loader