Інцидент у Керченській протоці: суд дозволив затримати російського віце-адмірала
Інцидент у Керченській протоці: суд дозволив затримати російського віце-адмірала

Інцидент у Керченській протоці: суд дозволив затримати російського віце-адмірала

Російського адмірала Медведєва також оголошено в розшук
Фото: прес-служба ФСБ РФ

Українські слідчі проводять оперативно-розшукові заходи з метою встановлення місця знаходження підозрюваного

Шевченківський районний суд Києва дозволив затримати заступника голови Прикордонної служби ФСБ Росії – керівника берегової охорони, віце-адмірала Геннадія Медведєва. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на рішення суду.

Медвєдєв підозрюється в організації захоплення трьох українських військових кораблів з екіпажем в Керченській протоці восени 2018 року.

СБУ заочно повідомила російському віце-адміралу про злочин ще 27 листопада 2018 року, цей документ був направлений поштою у ФСБ Росії.

«Наразі проводяться оперативно-розшукові заходи та слідчі дії, спрямовані на встановлення місця знаходження підозрюваного», − йдеться в матеріалах суду.

Медведєва також оголошено в розшук. Наприкінці листопада поточного року правоохоронці звернулися до суду з проханням надати дозвіл на затримання підозрюваного. Суд це клопотання задовольнив, рішення оскарженню не підлягає.

У листопаді 2018 року Росія незаконно затримала українські кораблі берегової охорони у внутрішніх водах України, звинувативши в незаконному перетині кордону РФ. На кораблях перебувало 24 українські моряки.

У вересні 2019 року РФ повернула в рамках обміну полонених моряків, а також захоплені кораблі. Президент України Володимир Зеленський заявив, що з кораблів в Росії було знято все обладнання, а також «плафони, розетки і унітази».

Опитування
Источник материала
loader
loader