Єврокомісія надала Україні транш у 600 млн євро на боротьбу з коронавірусом
Єврокомісія надала Україні транш у 600 млн євро на боротьбу з коронавірусом

Єврокомісія надала Україні транш у 600 млн євро на боротьбу з коронавірусом

Україна отримала від Європейської комісії транш розміром 600 млн євро. Кошти виділені в межах програми макрофінансової допомоги для подолання економічних наслідків пандемії коронавірусу.

Про це повідомила пресслужба Єврокомісії та написав прем'єр України Денис Шмигаль.

Зазначається, що виділені кошти повинні сприяти збереженню макрофінансової стабільності в Україні та допомогти здолати серйозні соціально-економічні наслідки COVID-19. В Єврокомісії зауважили, що перший транш надзвичайної макрофінансової допомоги "підтверджує солідарність ЄС з Україною і постійну тісну співпрацю".

Кошти надано згідно з меморандумом про взаєморозуміння, підписаним влітку 2020 року, та його ратифікацією, а також у зв’язку з рішенням України продовжувати співпрацю за програмою МВФ останніми тижнями та впроваджувати політику за програмою, погодженою з ЄС. 

"Виділення другого траншу залежатиме від виконання восьми умов, прописаних у Меморандумі про взаєморозуміння. Це заходи у сфері управління публічними фінансами, боротьби з корупцією, покращення бізнес-клімату та управління державними підприємствами. Єврокомісія тісно співпрацює з українською владою задля вчасної імплементації погодженої програми", - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою, Денис Шмигаль подякував Єврокомісії за підтримку України.

"Як відзначив виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, цей транш свідчить про солідарність ЄС з Україною та нашу тісну співпрацю. Вдячний нашим європейськими партнерам за підтримку, яка зміцнить макрофінансову стабільність України", - написав український прем'єр у своєму Telegram.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль також повідомив, що Європейський інвестиційний банк надасть Україні 640 мільйонів євро на розвиток інфраструктури та транспорту.

Автор:
Анастасія Курило
Источник материала
loader
loader