Кулеба відвідає Молдову для перезавантаження відносин
Кулеба відвідає Молдову для перезавантаження відносин

Кулеба відвідає Молдову для перезавантаження відносин

Україна хоче налагодити відносини з Молдовою, Кулеба вирушив до Санду / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 9-10 грудня здійснить робочий візит до Республіки Молдова.

Про це повідомляється на сайті МЗС України.

«Візит підтвердить готовність України та Молдови до перезавантаження двосторонніх відносин за підсумками нещодавніх президентських виборів у Молдові», - заявили у зовнішньополітичному відомстві.

Планується, що Кулеба зустрінеться з новообраним президентом Майєю Санду й міністром закордонних справ і європейської інтеграції Ауреліу Чокоєм.

Вони обговорять взаємну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України й Молдови, розвиток двостороннього економічного співробітництва, зміцнення регіональної безпеки, посилення взаємодії в рамках міжнародних організацій.

Вибори у Молдові: що відомо

  • Другий тур виборів президента Молдови відбувся 15 листопада.
  • На виборах перемогла кандидат від партії PAS Майя Санду, яка набрала 943 тис. 006 голосів. Головного конкурента Санду Ігоря Додона підтримали 690 тис. 615 виборців.
  • 20 листопада ЦВК Молдови оголосив Санду переможцем президентських виборів. Рішення Центрвиборчкому має підтвердити Конституційний суд.
  • Тим часом парламент Молдови одразу у двох читаннях ухвалив проект про обмеження повноважень Санду. Через це рішення у Кишиневі 3 грудня спалахнули протести.
  • Нині державою досі керує Ігор Додон – друг російського президента Володимира Путіна. У своїй політиці він дотримувався прокремлівської позиції, зокрема назвав Крим «російським». Це стало причиною чотирирічної паузи у відносинах Києва і Кишинева.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Віталій Саєнко

Источник материала
loader
loader