Кернес без присяги став мером: Харків кипить, сутички й блокування трибуни
Кернес без присяги став мером: Харків кипить, сутички й блокування трибуни

Кернес без присяги став мером: Харків кипить, сутички й блокування трибуни

Геннадій Кернес виконуватиме свої обов'язки мера Харкова дистанційно

Стало відомо, що Геннадій Кернес, який тривалий час перебуває на лікуванні у клініці «Шаріте», отримав повноваження мера Харкова заочно. Йому не довелося складати присягу, а обов'язки мера він виконуватиме дистанційно.

У Харкові пройшло перше засідання міської ради. Геннадій Кернес на ньому був відсутній. Багато хто обурений тим, що Кернес не складав присягу. Проте Ольга Мозгова - голова територіальної виборчої комісії - пояснила, що, за законом, присягу має складати тільки особа, яка вперше буде займати подібний пост. Кернес же складав присягу, коли вперше вступив на посаду - 24 листопада 2010 року. Це підтверджено записом у його трудовій книжці.

Долучайтесь до нас в Telegram

Через таку ситуацію Харківську міськраду заполонили протести: як всередині, так і ззовні. Депутати не могли визначитися навіть, хто буде вести засідання, оскільки Кернес відсутній. Його хворобу визнали поважною причиною й у результаті проголосували за Олександра Новака, який був секретарем попереднього скликання Харківської міської ради. Проте перед тим, як прийняти спільне рішення, депутати ОПЗЖ блокували трибуну - у раді було дуже неспокійно.

Поки що замість Кернеса обов'язки лежать на плечах колишнього секретаря міської ради Харкова, правої руки Геннадія Кернеса – Олександра Новака.

Кернес дистанційно вже вніс одну пропозицію: з приводу призначення нового секретаря міськради. На цей пост мер висуває депутата Ігоря Терехова. Своє розпорядження щодо цього Кернес надіслав електронкою (з електронним підписом).

Ми є у Viber! Приєднуйтесь!

Кандидатуру Терехова на пост секретаря підтримали 73 депутати із 75 в міській раді. Тепер Терехов фактично виконуватиме мерські обов'язки, поки Кернес не повернеться у Харків.

Відзначимо, що поза стінами ради також у Харкові зібрались протестувальники. Правда, вони виступали не проти чи за Кернеса, а проти забруднення повітря та "ватних партій".

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що в мережі навіть ходили чутки про смерть Геннадія Кернеса.

Також портал MY.UA писав, що нещодавно він виходив на зв'язок, тому це трохи вгамувало харків'ян.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом