Португалія виплатить компенсацію рідним українця, якого до смерті забили в аеропорту Лісабона
Португалія виплатить компенсацію рідним українця, якого до смерті забили в аеропорту Лісабона

Португалія виплатить компенсацію рідним українця, якого до смерті забили в аеропорту Лісабона

Португалія виплатить компенсацію сім'ї 40-річного Ігоря Гуменюка, якого до смерті забили під час затримання в аеропорту Лісабона. У причетності до вбивства підозрюють трьох співробітників імміграційної служби країни. 

Відповідне рішення у четвер, 10 грудня, ухвалила Рада міністрів, повідомляє Publico.

Міністр внутрішніх справ Едуардо Кабріта назвав інцидент "абсолютно неприпустимим", зазначивши, що розмір компенсації визначить уповноважений з прав людини.

За його словами, дружина та двоє дітей Гуменюка отримають кошти  "до призначеного на початок наступного року судового розгляду". Португальський міністр МВС додав, обставини трагедії встановлять до квітня 2021 року. 

Нагадаємо, 12 березня 40-річного Ігоря Гуменюка жорстоко побили під час затримання в аеропорту Лісабона, коли він намагався в'їхати до країни без дійсної візи. Згодом чоловік помер в ізоляторі. 

Насилля проти українця відбувалось у кімнаті медичної допомоги, де немає камер спостереження.

Трьох офіцерів, підозрюваних у вбивстві, затримали. На тлі скандалу очільниця міграційної служби Португалії Кріштіна Гатоеш пішла з посади.

Відео Через убивство українця в Португалії пішла у відставку очільниця тамтешньої міграційної служби

Кілька тижнів тому Кріштіна Гатоеш в інтерв'ю журналістам зізналася, що загиблий Ігор Гуменюк зазнав катувань в ізоляторі аеропорту. Це сталося наприкінці березня цього року. 40-річного українця затримали лісабонські прикордонники за спробу в'їхати в країну без дійсної візи. Згодом чоловік помер в ізоляторі.    

Через убивство українця в Португалії пішла у відставку очільниця тамтешньої міграційної служби
ТСН. 12:00
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Оксана Сопрович
Источник материала
loader
loader