Януковичу через неявку його адвокатів до суду призначать державного захисника – подробиці
Януковичу через неявку його адвокатів до суду призначать державного захисника – подробиці

Януковичу через неявку його адвокатів до суду призначать державного захисника – подробиці

Печерський районний суд Києва обговорить призначення колишньому президенту України Віктору Януковичу безкоштовного захисника через те, що його адвокати не з’явилися на засідання. Суд також не обрав Януковичу запобіжний захід у "справі Євромайдану", про що просив Офіс генерального прокурора. Про це повідомляє "Новое время"

Прокурор у процесі Олексій Донський зазначив, що можливість призначення безкоштовного адвоката сприятиме явці в суд нинішніх захисників Януковича. Безкоштовний адвокат Януковича мав з'явитися до суду в четвер, 10 грудня, о 12:00.

Раніше Печерський районний суд Києва відмовив колишньому президенту Віктору Януковичу брати участь в засіданні по відеозв'язку.

Як повідомляв 5.UA, Янукович виявив бажання брати участь у засіданні суду у справі про розгін Євромайдану. 

Як відомо, 12 травня 2020 року Печерський райсуд повторно заарештував Януковича у справі про організацію насильницьких злочинів 18-20 лютого 2014 року під час Майдану. Але у листопаді 2020 року Апеляційний суд Києва скасував заочний арешт експрезидента України Віктора Януковича у справі про розгін Майдану.  Перед цим, 4 травня, Печерський райсуд Києва заочно взяв під варту експрезидента Віктора Януковича у справі про узурпацію влади.

Нагадаємо, 24 січня 2019 року Оболонський райсуд Києва визнав Януковича винним у держзраді й пособництві у веденні агресивної війни проти України та заочно присудив до 13 років позбавлення волі. При цьому Януковича виправдали за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило тяжкі наслідки).

Источник материала
loader
loader