Депутат від "Слуги народу" відповів на "каверзне" запитання і став головою Харківської облради
Депутат від "Слуги народу" відповів на "каверзне" запитання і став головою Харківської облради

Депутат від "Слуги народу" відповів на "каверзне" запитання і став головою Харківської облради

Депутати Харківської обласної ради нового скликання обрали голову. Ним став депутат від "Слуги народу"Артура Товмасян.

По це повідомляє Суспільне. 

Участь у голосуванні узяли 90 депутатів. За проголосували 73 з них, проти - 15. Решту бюлетенів визнали невикористаними.

За рішенням фракції, не голосували представники "Блоку Світличної Разом!", аргументувавши своє рішення тим, що "не знають, як працює ця людина".

Не планували голосувати представники "Європейської солідарності", а у ОПЗЖ розповіли, що кожен визначався самостійно.

"Переконаний, те, що ефективно працює, доцільно продовжувати та розвивати. І разом з тим, час диктує нам нові завдання. І ми, як вищий представницький орган Харківської області, маємо активно ініціювати зміни та ефективно координувати програмі завдання", — сказав Товмасян під час обговорення своєї кандидатури.

Депутатка з "Блоку Світличної "Разом" Вікторія Бєлявцева поставила Товмасяну "каверзне" запитання про те, скільки у Харківській ОТГ, скільки з них у Харківському районі, та скільки програм діють в регіоні.

"Вікторіє, ми якщо ставитимемо такого роду питання, ми підемо кудись у рівень... Дивіться, 56 об'єднаних територіальних громад, сім районів має Харківська область новостворена, і у Харківському районі, якщо я не помиляюсь, 14 об'єднаних громад", - відповів Артур Товмасян, і відповідь виявилася правильною.

Сергій Чернов, який впродовж 8 років очолював Харківську обласну раду, подякував усім депутатам V-VII скликань, побажав наснаги новообраним депутатам та висловив сподівання, що вони згуртуються навколо нового голови і його заступників. Його провели оплесками і стоячи.

Нагадаємо, що обласна рада Київщини дістала очільника в результаті бурхливих суперечок. Закінчилося все шарпаниною, появою нардепа з коронавірусом, викликом поліції і сумнівним голосуванням. 

Автор:
Юлія Шевченко
Источник материала
Поделиться сюжетом