5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ситуація в лікарнях плачевна: лікарі б’ють на сполох
Ситуація в лікарнях плачевна: лікарі б’ють на сполох

Ситуація в лікарнях плачевна: лікарі б’ють на сполох

Україна не готова до надання допомоги пацієнтам, що отримують травми у зв'язку з погодніми умовами в країні, медики почали вже бити на сполох. Про це у своєму репортажі розповіли кореспонденти ZIK.

До України прийшов зимовий циклон, що супроводжується льодяним дощем. Через це дороги України вкриваються льодяною кіркою, що призводить до чисельних аварій та травм людей.

Машини просто ковзають і не можуть впоратися з такими умовами руху.

Медики повідомляють, що ситуація напружена, адже через велику кількість пацієнтів під кабінетами черги, що не досить добре для умов карантину.

Чекаємо на Вас в месенджерах Telegram та Viber!

За вчорашній вечір статистика просто приголомшує – 163 постраждалих та 13 дітей у місті Києві, а це лише перша негода за цю зиму.

Люди скаржаться на нестачу лікарів. Черги як до лікаря травматолога, так і до рентген кабінету.

«Люди просто сидять під стінами кабінетів і годинами чекають своєї черги. Сьогодні наша медицина не готова до прийняття такої кількості людей. На декілька кабінетів один лікар», - обурливо прокоментувала ситуацію в лікарнях жителька столиці.

За словами пацієнтів, лікарі працюють у звичному режимі як і вчора. Проте не всіх такий режим медицини влаштовує, адже вважають, що відділення травматології повинно корегувати свій режим відповідно до складених ситуацій, що виникають в місті.

Журналістам також вдалося поговорити і з самими медиками.

Лікар -хірург Катерина Лебедєва підтвердила інформацію, щодо статистики і додала:

«Кількість травмованих звичайно ж вірна, подивіться, що біля кабінетів. Якщо вже виникла така ситуація, що ви падаєте, намагайтеся згрупуватися і закрити відкриті місця».

Також лікар дала рекомендації, що робити, якщо ви вже впали.

«Зверніться до перехожих, щоб вам допомогли й оглянули вас. Адже після падіння в людини шок і неадекватність сприйняття ситуації. При потребі викликайте швидку. Медики вам завжди допоможуть», - порадила Катерина Олегівна.

Та ці слова не заспокоюють травмованих, тому будемо сподіватися, що медична система налагодить свою роботу і справиться з навантаженням.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Київ перебуває в режимі надзвичайної ситуації через ожеледь на дорогах. Мороз та мокрий сніг стали причиною того, що дороги та тротуари вкрилися шаром льоду.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter

Приєднуйтесь до нас у  Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом