Уряд погодив призначення нових голів двох ОДА
Уряд погодив призначення нових голів двох ОДА

Уряд погодив призначення нових голів двох ОДА

Кабінет міністрів України під час засідання у середу, 16 грудня, схвалив призначення голів ще двохобласних державних адміністрацій. 

Відповідне рішення була ухвалене під час засідання.

На посаді Запорізької ОДА погоджена кандидатура Олександра Старуха. До слова, він вже очолював область від вересня 2008 року до березня 2010 року.  Він був депутатом обласної ради попереднього скликання, де очолював фракцію "Батьківщина".

Слід зауважити, що його попередник Віталій Боговін, який став головою ОДА у червні цього року, очолив обласну раду. 

Кабмін також погодив призначення Андрія Бойчука на посаду очільника Івано-Франківської ОДА. Після Майдану Бойчук працював радником Андрія Парубія, а потім був в помічником міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана та очолював Департамент з питань функціонування та реформування нафтогазового сектора Міненерго. 

Слід зауважити, у листопаді президент звільнив керівника області Віталія Федоріва. Тимчасово обов'язки голови ОДА виконувала Марія Савка. 

Як повідомлялося, раніше президент Володимир Зеленський призначив новогоголову Хмельницької ОДА. Область очолив Сергій Гамалій. Він замінив на посаді Дмитра Габінета, який прийшов у листопаді 2019 року.

 

Автор:
Віра Хмельницька
Источник материала
Поделиться сюжетом