19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Парламент призначив нового міністра освіти
Парламент призначив нового міністра освіти

Парламент призначив нового міністра освіти

Сьогодні, 17 грудня, народними депутатами Верховної Ради було прийнято рішення про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки.

За затвердження відповідної постанови виступили 226 народних обранця.

Як відомо, відповідно до рішення Кабміну, ректор Чернігівського національного технологічного університету Сергій Шкарлет з 25-го червня 2020 року був виконуючим обов'язки голови Міносвіти.

Читайте нас в Telegram та Viber!

І це при тому, що раніше його кандидатура на пост міністра не здобула необхідної підтримки від відповідного комітету ВРУ.

В кінці червня у будівлі Кабміну зібралися з протестною акцією студенти і вчені, які вимагали скасування призначення Шкарлета виконуючим обов'язки глави Міносвіти.

Фактично, в Україні з березня 2020-го року, після відставки уряду Гончарука, і по сьогоднішній день не було міністра освіти.

Глава Кабміну Денис Шмигаль стверджував, що призначення Сергія Шкарлета в.о. міністра освіти є свого роду випробувальним терміном, протягом якого у останнього буде шанс заявити про себе як про гідного керівника міністерства.

Новообраний міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет народився 19 жовтня 1972 року в Узбекистані. Має дві вищі освіти: інженерно-математичну та економічну. Є доктором економічних наук, заслуженим діячем науки і техніки України.

Посаду ректора Чернігівського державного технологічного університету Шкарлет обійняв в травні 2010-го року. Таким чином, він тоді став наймолодшим ректором в країні.

Двічі на виборах президента Шкарлет підтримував Віктора Януковича. Був обраний депутатом Чернігівської обласної ради 6-го скликання від Партії регіонів.

У 2015-му році під час виборів до обласної ради Чернігівщини представляв вже Блок Петра Порошенка, однак тоді Шкарлета не обрали.

Політика нагородили орденом "За заслуги" III та II ступеня. У 2017 році колектив, учасником якого був Шкарлет, нагородили Державною премією України в галузі освіти.

З 2016-го року Шкарлет очолював Експертну раду з питань проведення експертизи дисертаційних робіт з проблем секторального розвитку та підприємництва Міносвіти України.

Нагадаємо, що раніше MY.UA повідомляв про те, кому з українських міністрів скоро доведеться залишити свою посаду.

А також ми писали про те, що скоро українцям за ЗНО доведеться платити, так як в уряді розробили схему платного тестування.

Приєднуйтесь до нас в Twitter та слідкуйте за новинами в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом