Україна отримає вакцину від коронавірусу однією з останніх: названі терміни
Україна отримає вакцину від коронавірусу однією з останніх: названі терміни

Україна отримає вакцину від коронавірусу однією з останніх: названі терміни

Україна може отримати вакцину від коронавірусу набагато пізніше від інших країн

За даними видання The Economist, першими вакцинуватися будуть у багатих країнах. Отримувати вакцину країни будуть за ступенем багатства. Україна ж у цьому списку буде наприкінці.

У виданні передбачають, що українці зможуть вакцинуватися від ковіду не раніше квітня 2022 року.

Минулого тижня про вакцинацію в Україні розповів народний депутат, голова Комітету з питань здоров’я нації, голова тимчасової робочої групи з питань реформування системи охорони здоров'я Михайло Радуцький.

Радуцький розповів, що Україна має отримати вакцину в березні 2021 року. За домовленістю, яку Україна підписала з COVAX (механізм глобального доступу до вакцин від COVID-19), ми отримаємо 8 мільйонів доз. Через COVAX вакцина по світу розподіляється так: її отримує 20% від загального населення. Радуцький пояснив, що не треба звинувачувати санітарного лікаря Ляшка в незнанні математики, оскільки щеплення вакциною робиться двічі, то це на 4 мільйони людей, а не на 8.

Долучайтесь до нас в Telegram

Групи ризику – це літні люди, люди з хронічними захворюваннями, лікарі й медичний персонал, поліціянти й воїни в зоні АТО.

Радуцький також наголосив, що все це стосується вакцин, які будуть або зовсім безкоштовними, або ж за мінімальною ціною.

Також стало відомо, що Україна уклала контрактів тільки на 4 млн доз вакцини COVID-19 (5% населення)

Як виявилося, Україна уклала контрактів тільки на 4 млн доз, яких достатньо для щеплення 2 млн людей (або ж 5% населення), тоді як влада заявляла про обіцяні 8 млн доз. Про це повідомляє Bloomberg у своєму дослідженні.

Крім того, вакцини, які будуть поставлятися в бідні країни - в тому числі і Україну - безкоштовно, ще не пройшли необхідних випробувань.

Ми є у Viber! Приєднуйтесь!

Нагадаємо, що в США з понеділка почалася масова вакцинація від ковіду. 

Американці використовують медикаменти від BioNTech і Pfizer. Препарат у перший день вакцинації надійшов у 145 мобільних амбулаторій, де робляться щеплення. Щоб доставити препарат на місця, треба дотримуватися непростих правил логістики. По-перше, температура зберігання вакцини має бути -70 градусів за Цельсієм.  А це температура нижча, ніж буває взимку в Антарктиці. Друге правило – вакцина переносить тільки чотири переміщення, після чого вона може втратити свої профілактичні якості. Транспортування вакцини в Штатах зараз нагадує спецоперацію з якого-небудь голівудського фільму.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що статистика МОЗ з ковіду різко змінилася.

Також портал MY.UA писав, що у МОЗ прогнозують новий спалах коронавірусу вже найближчим часом.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом