В Україні спалахнула нова епідемія
В Україні спалахнула нова епідемія

В Україні спалахнула нова епідемія

В Україні протягом минулого тижня на ГРВІ захворіло понад 183 тисяч 375 громадян.

При цьому, за весь період епідемії встигло перехворіти вже 4,9% усього населення країни. Зокрема, понад 40% всіх хворих за тиждень складають діти (віком до 17-ти років).

Читайте нас в Telegram та Viber!

Відповідну невтішну інформацію повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

У відомстві також зазначили, що показник інтенсивності поширення цих захворювань дорівнює 482,6 на 100 тисяч громадян, що відповідає рівню епідемічного порогу, який був розрахований для України.

Варто зазначити, що в Україні спостерігається спорадичне географічне поширення грипу.

Упродовж тижня щеплення від грипу зробили 14 тисяч 780 українців, а всього з початку епідсезону вакцинувалися 150 тисяч 615 осіб.

Згідно з даними МОЗ, від початку нинішнього сезону інтенсивність захворюваності на грип та ГРВІ в Україні на 10,1 перевищила її рівень за відповідний проміжок часу в минулому сезоні.

Так, за період з 28 вересня і до середини грудня 2020 го року перехворіло близько 4,9% всіх жителів країни.При цьому госпіталізувати довелося 1,5% хворих, включаючи 10 тисяч 837 дітей віком менше 17 років.

Повідомляється про зареєстровані 279 випадків захворювання на грип. Зокрема, у 43 пацієнтів взяли зразки матеріалів для обстеження при використанні методу полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) на грип та SARS-CoV-2. Так, одного разу був визначений вірус грипу типу В, і 13 - SARS-CoV-2.

Крім того, в Україні зареєстрували 225 випадків респіраторних інфікувань в тяжкій гострій формі. При цьому, для проведення обстежень методом ПЛР на грип і SARS-CoV-2 було взято 56 зразків матеріалів. Таким чином було отримано 18 позитивних результатів (визначили 1 випадок вірусу грипу типів А, три випадки групи В, 14 випадків - SARS-CoV-2).

На щастя, про смертельні випадки у зв'язку з епідемією, не повідомляли.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, як під час COVID-19 нехтують правами людей.

Також портал MY.UA писав, що зараз ситуація в лікарнях плачевна. Подробиці читайте в матеріалі.

Не пропустіть наші новини на каналі в Twitter та читайте нас у Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом