ВООЗ закликає Європу посилити контроль через мутацію коронавірусу
ВООЗ закликає Європу посилити контроль через мутацію коронавірусу

ВООЗ закликає Європу посилити контроль через мутацію коронавірусу

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) у неділю, 20 грудня, закликала європейські країни посилити заходи у боротьбі з коронавірусом через появу у Великій Британії його нового штаму.

За даними ВООЗ, за межами Великої Британії було зафіксовано 11 випадків інфікування мутованим вірусом - дев'ять у Данії, та по одному у Нідерландах та Австралії.

"У всій Європі, де передавання є інтенсивною та широко розповсюдженою, країнам необхідно подвоїти свої підходи до контролю та запобігання", - наголосила речниця європейського представництва ВООЗ, передає агенція AFP.

Новий штам коронавірусу був виявлений на південному сході Англії.

З огляду на швидке зростання показників захворюваності, припускають, що новий штам коронавірусу може швидше поширюватися, ніж відомі досі, сказав головний лікар Англії Кріс Вітті.

За словами британського прем'єр-міністра Бориса Джонсона, цей новий варіант коронавірусу може бути на 70% більш заразним, ніж старий.

Утім, поки немає доказів того, що він є більш смертоносним або вливає на дію вакцини чи лікування.

Через виявлення нового штаму коронавірусу низка європейських країн вже закрила або думає над закриттям сполучення із Великою Британією.

Источник материала
Поделиться сюжетом