В Італії виявили новий штам коронавірусу: ще більш заразний
В Італії виявили новий штам коронавірусу: ще більш заразний

В Італії виявили новий штам коронавірусу: ще більш заразний

На жаль, в переліку країн, які виявили новий штам коронавірусу, з'явилася ще одна.

Нагадаємо, що в країнах Євросоюзу недавно було прийнято рішення про призупку авіасполучення з Великобританією, в якій виявили нову мутацію коронавірусної хвороби.

Де ще виявили новий штам коронавірусу

Єврокраїни побоювалися, що новий штам коронавірусу пошириться з Великобританії, проте його виявили в Італії. Відповідну інформацію вчора, 20-го грудня, повідомили в італійському МОЗ. Так, новий штам коронавірусу виявили в римському військовому госпіталі у пацієнта, який прибув з Великобританії.

Читайте наші новини також в Telegram та Viber!

На думку експертів, черговий спалах коронавірусної інфекції в Великобританії пов'язаний саме з її новою видозміною.

У чому небезпека нового штаму коронавірусу

Так, прем'єр-міністр країни Борис Джонсон повідомив, що новий штам вірусу є більш заразним на близько 70%, в порівнянні з відомим раніше штамом. У зв'язку з появою зазначеної мутації, Лондон і південно-східна частина Англії в неділю прийняли рішення про введення більш жорсткого локдауну і скасування запланованих різдвяних послаблень.

Крім Великобританії та Італії новий штам коронавірусу виявили також Данія, Нідерланди і Австралія.

Так, в країнах ЄС з 21-го грудня припинено авіасполучення з Великобританією. Про прийняття відповідного рішення напередодні повідомили німецька, нідерландська, швейцарська, чеська, болгарська, латвійська влада.

Так як у Франції вже закриті кордони для в'їзду з Великобританії, то і британській владі довелося закрити на виїзд порт в Дуврі, а також територію тунелю під протокою Ла-Маншу, що з'єднує острови Великобританії і європейський континент.

Нагадаємо, раніше новинний портал MY.UA повідомляв також про те, що світ опинився під загрозою, оскільки в Британії виявили новий вірус. Дізнайтеся подробиці в матеріалі.

Крім цього, ми писали також про те, що і в Україні спалахнула нова епідемія. Яка саме - прочитайте в статті.

Приєднуйтесь до нас в Twitter!

Слідкуйте за нами в Flipboard!

Источник материала
Поделиться сюжетом