Зеленський розповів, коли Україна хоче отримати черговий транш від МВФ
Зеленський розповів, коли Україна хоче отримати черговий транш від МВФ

Зеленський розповів, коли Україна хоче отримати черговий транш від МВФ

Україна очікує отримати черговий транш у рамках програми stand-by / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна очікує отримати черговий транш в рамках програми stand-by від Міжнародного валютного фонду на початку 2021 року.

Як повідомляє прес-служба про це він сказав під час телефонної розмови з президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Оділь Рено-Бассо.

Зеленський зазначив, що, попри кризу, українська банківська система працює стабільно, а бюджет виконується. Він розповів, що сьогодні в Україні починає роботу місія МВФ, і за її результатами очікується отримання на початку 2021 року чергового траншу в рамках програми stand-by.

Хронологія подій

  • 9 червня Рада директорів Міжнародного валютного фонду прийняла 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 млрд SDR (близько 5 млрд доларів), спрямовану на допомогу Україні в подоланні наслідків пандемії COVID-19.
  • 12 червня Україна отримала перший транш кредиту МВФ в рамках нової програми співпраці в розмірі 2,1 млрд доларів.
  • Наприкінці листопада Міністерство фінансів повідомило про успішне завершення переговорів з Міжнародним валютним фондом за основними параметрами проекту держбюджету на 2021 рік, що було однією з головних передумов для початку першого перегляду спільної з МВФ програми stand-by для України.
  • 17 грудня 2020 року прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про те, що наступний транш від Міжнародного валютного фонду Україна отримає в лютому-березні 2021 року.
  • 21 грудня 2020 року почалися переговори Києва з МВФ.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Костянтин Гончаров

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader