19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Прокуратура завершила досудове розслідування справи щодо ексміністра Кожари
Прокуратура завершила досудове розслідування справи щодо ексміністра Кожари

Прокуратура завершила досудове розслідування справи щодо ексміністра Кожари

Досудове розслідування справи, де фігурує колишній міністр закордонних справ Леонід Кожара завершила прокуратура. Експосадовця звинувачують в умисному вбивстві. Про це повідомили у прокуратурі Київщини.

Слідство встановило, що у лютому 2020 року обвинувачений, його дружина і потерпілий бізнесмен Сергій Старицький вживали алкогольні напої. Між чоловіками виник конфлікт, який переріс у бійку.

Кожара, за даними слідчих, взяв пістолет і вдарив Старицького по потилиці, після чого вистрілив йому в голову, від чого останній помер на місці.

"Наразі досудове розслідування у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті", – повідомили у прокуратурі.

Нагадаємо, Кожару підозрюють у вбивстві генерального директора Atlantic Group Сергія Старицького в Київській області.

У ніч проти 22 лютого в будинку Леоніда Кожари знайшли тіло Сергія Старицького – колишнього керівника телеканалу "Інтер". Спочатку поліція розслідувала факт самогубства, проте згодом смерть бізнесмена кваліфікували як умисне вбивство.

Слідство встановило, що Старицький і Кожара випивали, а згодом між ними виник конфлікт і ексміністр, ймовірно, застрелив бізнесмена. Запобіжний захід підозрюваному обрали наприкінці березня. Пізніше підозру вручили і його дружині Марині Козерод. Жінці закидають завідомо неправдиві свідчення, бо вона стверджувала, нібито сама випадково влучила у Старицького.

 

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны