Суд ЄС скасував рішення щодо санкцій проти Азарова
Суд ЄС скасував рішення щодо санкцій проти Азарова

Суд ЄС скасував рішення щодо санкцій проти Азарова

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Рішення щодо застосування санкцій проти колишнього прем'єра України часів Віктора Януковича - Миколи Азарова - скасовано. Відповідне рішення ухвалив суд ЄС 16 грудня, передає УНН.

Як зазначено у документі, адвокати Азарова оскаржили рішення Ради ЄС від 4 березня 2019 року, відповідно до якого Азаров залишився у санкційному списку.

"Рішення Ради ... щодо обмежувальних заходів, спрямованих проти певних осіб, певних суб'єктів та окремі органи, що стосуються ситуації в Україні, скасовуються, оскільки ім’я пана Миколи Яновича Азарова було збережено у списку осіб, суб’єктів та органів, до яких застосовуються ці обмежувальні заходи", - йдеться у рішенні.

Як повідомляв УНН, у березні Євросоюз офіційно зняв санкції зі Ставицького і Азарова.

Додамо, що ЄС вводить різні види обмежувальних заходів щодо Росії з березня 2014 року у відповідь на незаконну анексію Криму і навмисну дестабілізацію України. Окрім персональних санкцій діють ще економічні санкції, націлені на певні сектори економіки РФ. Також діють введені ЄС обмеження на економічні відносини з анексованим РФ Кримом та Севастополем.

Окрім того, у березні 2014 року Рада ЄС вирішила заморозити активи осіб, відповідальних за привласнення українських державних коштів.

Теги по теме
Украина Евросоюз санкции
Источник материала
loader
loader