Україна скоротила перелік країн "червоної" зони – список
Україна скоротила перелік країн "червоної" зони – список

Україна скоротила перелік країн "червоної" зони – список

Міністерство охорони здоров'я України оновило список країн "червоної" зони та скоротило його до 45 держав. Про це свідчать дані МОЗ.

У порівнянні з минулим тижнем, до списку країн "червоної" зони увійшли Велика Британія, Румунія та Німеччина. Водночас Йорданію виключили з переліку держав з підвищеною епідеміологічною небезпекою. Наразі вона у зеленій зоні.

Зауважимо, до червоної зони потрапляють ті країни, де захворюваність на коронавірусну хворобу COVID-19 вище, ніж в Україні. Після прибуття з "червоних" країн громадяни зобов'язані відбути двотижневу самоізоляцію за допомогою програми "Дій вдома". В іншому випадку можна протягом доби зробити ПЛР-тест на наявність вірусу. Якщо результат виявиться негативним, самоізоляція не потрібна.

Найгірша епідеміологічна ситуація на сьогодні зафіксована у Литві, на другому місті – Сербія, а Грузія посіла третю сходинку.

Зазначимо, що список складається з держав-членів Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Нагадаємо, що за минулу добу в Україні виявили 11 490 нових випадків коронавірусу, загалом в нашій країні зафіксовано 1 001 132 випадки інфікування COVID-19.

Источник материала
loader
loader